Obavijesti

News

Komentari 9

Hoće li danas Blum otkriti kod koga su završili milijuni kuna?

Hoće li danas Blum otkriti kod koga su završili milijuni kuna?
1

Prevaranti su tvrdili da je Blum Jasna Drnić Vranić, zaposlenica Poglavarstva koja radi kao pomoćnica pročelnice ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada

VIDEO

Prevarantica Jagoda Blum (58) prije desetak dana ušetala je u Uskok nakon što se 10-ak dana skrivala policiji koja je od suca Vladimira Pavlekovića dobila nalog da je privede zbog sumnje da odugovlači suđenje. Nakon toga ostala je u pritvoru, a danas u 12 sati treba se pojaviti u sudnici i, kako je najavila, reći kome je predala milijune kuna koje je dobila od naivnih građana. 

Blum se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog prevare 70 građana za više od 20 milijuna kuna. Iako je 15. rujna bila na raspravi s novim odvjetnikom (prethodnom je otkazala punomoć) već 16. se nije pojavila. Njezina stanodavka nazvala je suca i rekla kako je nju nazvala Blum i da joj je pozlilo i da ju je Hitna pomoć odvezla u bolnicu. No, sudac je nazvao Hitnu koja mu je rekla kako tijekom dana nisu intervenirali na poziv takve žene niti su joj pružili pomoć u dežurnoj ambulanti da je došla na drugi način. Nakon toga sudac je dao nalog policiji da je potraži na tri adrese koje je imao, no policija je nije pronašla. 

U međuvremenu njezin odvjetnik je u svoj ured mailom dobio obavijest da joj je pomoć pružila Hitna pomoć u Velikoj Gorici. Sucu je to bilo čudno pa je policiji dao nalog da je privede. U međuvremenu se ona pismeno obratila sudu. Navela je kako ne izbjegava kaznenu odgovornost, kako se do sada branila šutnjom no kako će sada iznijeti obranu, a dostavila je i punomoć za novog odvjetnika. No, u ponedjeljak je opet nije bila na raspravi.

Do sada je sudac saslušao 64 svjedoka i ostalo ih je 16. Suđenje se približava kraju, a Blum, suočenoj s višegodišnjom robijom, manevarski prostor je sve manji. No, ne muči je samo moguća zatvorska kazna. Kako, neslužbeno, doznajemo pritišće je i skupina prevarenih građana koji su joj dali novac, ali policiji, kada je s njima razgovarala, nisu priznali da su prevareni. 

Dio prevarenih liječnika i odvjetnika lako je "otpisao" 70.000-ak tisuća kuna. Ostalima je to ogroman novac i oni su smatrali da je veća šansa da novac dobiju nazad ako se ne povlače po sudu. Blum ih je, navodno, zavlačila pričama kako će platiti no većinom su izgubili strpljenje. Navodno su čak pokušali unajmiti ljude koji se bave utjerivanjem dugova kojima bi dali proviziju da im naplate dug. No, kada su čuli o čemu se radi svi su odustajali. 

Ta skupina prevarenih sumnja da je Blum samo pijun u igri i da su milijuni završili kod nekoga visokopozicioniranog u gradskoj vlasti. Oni su plaćali 500-600 eura za kvadrat stana u vlasništvu grada. Dobivali su predugovore, potvrde o uplatama te ugovore. No, u stanove nisu nikada uselili. Pritisnuta dužnicima Blum je, navodno, kod javnog bilježnika ovjerila izjavu u kojoj navodi od koga je primila 9,6 milijuna kuna i kome ih je u gradskoj vlasti predala.

Naime, Blum i u istrazi i tijekom glavne rasprave nije iznosila obranu, niti je jasno gdje su završili milijuni. Uskok je tereti da je organizirala skupinu u kojoj su bili i Ana Gradski (38), Ksenija Vadas (40), Milenko Milenković (48), Marko Džaja (50) i Krešo Matić (54) te tajanstveni . Od rujna 2005. do travnja 2009. oni su nalazili građane zainteresirane za kupnju nekretnina u vlasništvu Garda Zagreba. 

Kupcima su tvrdili da je Blum Jasna Drnić Vranić, zaposlenica Poglavarstva koja radi kao pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada. Ivan se predstavljao kao pravnik zaposlen u Gradskom poglavarstvu i suradnik Jasne Drnić Vranić i primao pozive. Krešo Matić pribavljao podatke o nekretninama pa sa Džajom nudio građanima potvrde o uplati. ugovore i predugovore o kupoprodaji nekretnina navodno izdanih od Grada kao prodavatelja. Gradski i Vadas predstavljali su se kao zaposlenice Grada predavale potvrde o primitku uplata te predugovore i ugovore. Milenovića terete da je izrađivao dokumentaciju imitirajući pečat grada i gradskih ureda, parafe gradonačelnika i ovlaštenih osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...