Obavijesti

News

Komentari 492

'Hoćete li se ispričati javnosti za zla koja je počinio HDZ?'

'Hoćete li se ispričati javnosti za zla koja je počinio HDZ?'
1

Kada je došao Sanader, rekli ste "sad smo novi i bolji, zaboravimo sve grijehe iz prošlosti i idemo dalje", to ste i dobili pa ste sve grijehe ponovili, još i gore, piše Sinčić Plenkoviću

VIDEO

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić uputio je u utorak pismo kandidatu za predsjednika HDZ-a Andreju Plenkoviću u kojem ga, ustvrdivši da će očito voditi tu stranku, pita hoće li se javno ispričati ovome narodu "za sve zlo koje je počinila organizacija kojoj će uskoro biti na čelu".

"Ako je suditi po onome što već danima, svakodnevno i cjelodnevno gledamo na državnoj televiziji, unatoč tome što u HDZ-u još uvijek nisu provedeni unutarstranački izbori, ta stranka je dobila novog predsjednika, Andreja Plenkovića. Još samo da se obavi ta dosadna formalnost, izbori. Gospodine Plenković, nakon Franje Tuđmana, "poliglota svjetskog formata" koji će nas povesti u svijetlu budućnost Ive Sanadera, nasljednice njegova trona "day after yesterday" Jadranke Kosor, i Mesićevog detuđmanizatora pa HDZ-ovog domoljubnog retuđmanizatora Tomislava Karamarka, verziju 5.0 HDZ-a vodit ćete očito vi", navodi Sinčić u pismu HDZ-ovom europarlamentarcu.

"To će biti nova, umivena od svih grijeha pretvorbe i privatizacije, prodaje nacionalnog blaga, izručenja monetarne neovisnosti i nebrojenih afera s kamionima, mostovima koji ne vode nikamo, prodaje Ine ispod stola, crnih fondova, Fimi medija, afera "konzultantica", Sobolija i drugih, stranka kojoj sada narod ponovno treba vjerovati bez ikakvih pitanja", kaže čelnik Živog zida.

HDZ tako, zaključuje Sinčić, postaje najaboliranija skupina ljudi u Hrvatskoj - "kada je došao Sanader, rekli ste "sad smo novi i bolji, zaboravimo sve grijehe iz prošlosti i idemo dalje", to ste i dobili pa ste sve grijehe ponovili, još i gore". "Isto je bilo i s Jadrankom Kosor i Tomislavom Karamarkom - svaki puta ste bili "novi i bolji", svaki puta ste se oprali od grijeha prethodnih vodstava stranke i tvrdili da će ubuduće sve biti kako treba. Ali, nikad tako nije bilo", poručuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Stoga vas, gospodine Plenkoviću, otvoreno pitam, hoćete li se javno ispričati ovome narodu za sve zlo koje je počinila organizacija kojoj ćete uskoro biti na čelu? Mislite li da je u redu očekivati da vam se po peti puta slijepo vjeruje? Hoćete li se ispričati za gore navedene kamione, mostove prema nikamo, najjaču nacionalnu kompaniju Inu, crne torbe, Fimi mediju, Sobolija, uhođenje novinara i političke konkurencije?".

"Hoćete li se ispričati ovom narodu za pljačku imovine putem Ovršnog zakona, za Kamensko, TOZ, Plivu, za propast mljekara, za uništenu poljoprivredu i ribarstvo, za nebrojene iseljene mlade, za banke koje su sanirane našim novcem pa ukradene u pretvorbi, za firme koje su nestale ili su svedene na ostatke poput Kemoboje, Kamen ingrada, Tvornice duhana Zagreb, MTČ-a, OLT-a, šibicare Drava, LIO-a, tekstilne industrije Slavonija, Borinaca, Belja, Progresa, Sutjeske, Karbona, Astre, Šavrića, Sljemena, kinematografa Zagreb, Jadran filma i brojnih drugih...", pita Sinčić. 

Radi se o, ističe, desecima tisuća radnih mjesta koja su uništena, nestala, izbrisana. "Hoćete li se ispričati za sve što nam je učinjeno u ovih dvadeset i pet godina, čime je ukradena naša i budućnost naše djece? Jer, znate, za sve to je odgovorna stranka koju preuzimate, a ti grijesi nisu mali. Ili očekujete da vam se sve oprosti i da, citirat ću Ivu Sanadera, "idemo dalje"?", zaključuje Sinčić u pismu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 492
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag