Obavijesti

News

Komentari 78

Mladići hodali po krovu škole i upali u otvor dubok 12 metara

Mladići hodali po krovu škole i upali u otvor dubok 12 metara
5

Četvorica mladića popela su se na krov porečke škole u petak oko 21:45. U jednom trenutku maloljetnik i mladić (18) upali su u ventilacijski otvor dubok oko 12 metara. Vatrogasci su ih izvlačili

VIDEO

Dvojica mladića teško su ozlijeđena u petak navečeru u padu s krova osnovne škole u Poreču. Kako javlja istarska policija, oni su oko 22 sata dobili dojavu da su mladići pali sa škole u Rovinjskoj ulici.

Očevidom su utvrdili da su se četvorica mladića (trojica 18-godišnjaka i 17-godišnjak) popela na krov oko 21.45 sati preko protupožarnih stepenica i hodali po krovu. Namjera im nije bila opijanje ili vandalizam, već su se na krov popeli kako bi se tamo družili. U jednom trenutku maloljetnik i mladić (18) nisu vidjeli gdje hodaju te su upali u ventilacijski otvor dubok oko 12 metara. Šokirani viđenim, druga dvojica odmah su pozvala pomoć.

Poreč: Otvorena nova osnovna škola za 600 učenika

U intervenciju su bili uključeni porečki vatrogasci koji su pružili pomoć i izvukli ozlijeđene mladiće. Njih su prevezli u pulsku bolnicu gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. 

Kako saznajemo, unatoč brojnim ozljedama, među kojima su; lom zdjelica, stopala, kuka, trtice, pubične kosti, prstiju, kralježaka i nebrojeno hematoma, mladići smješteni na traumatologiji nisu u životnoj opasnosti. Sreću su imali i u tome što sva četvorica nisu upali u sustav ventilacije, jer ih tada, do ponedjeljka nitko nebi našao. 

U cijeloj nesreći začuđujući je i podatak da je oko same škole postavljeno gotovo stotinu kamera. Ima ih baš svugdje, pa čak i na dijelu gdje su metalne ljestve po kojima se četvero mladića prvo pokušalo penjati na krov, a nikakav se alarm nije oglasio. No, kako su ljestve bile osigurane lokotom, oni se popeli s vanjske strane istih riskirajući već tada pad s krova.

Što su potom gore čim se popeli radili nikome nije jasno, a posljedice svega vidljive su bile u podnožju kada su morali intervenirati službe spašavanja. Razvaljena vrata kotlovnice, blatne i dijelom krvave stepenice, razvaljen lokot... jer ozlijeđene koji su propali morali su od tamo preko zemlje transportirali do vozila Hitne pomoći na parkiralištu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa