Obavijesti

News

Komentari 0

Holding: Akcija "Ubaci čep - za skupi lijek!" i u zagrebačkim reciklažnim dvorištima

Holding: Akcija "Ubaci čep - za skupi lijek!" i u zagrebačkim reciklažnim dvorištima

U sklopu podrške humanitarnoj akciji "Ubaci čep za skupi lijek!", sva reciklažna dvorišta u Zagrebu, kojima upravlja podružnica "Čistoća", od ovog tjedna primaju i plastične čepove, izvijestili su iz Holdinga

Rezultat je to potpisanog sporazuma o suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma u sklopu koje Zagrebački holding na 20 reciklažnih dvorišta u Zagrebu osigurava sabirna mjesta i spremnike za prikupljanje plastičnih čepova, stoji u priopćenju.

Humanitarna akcija provodi se na području cijele Republike Hrvatske kako bi se, na ekološki prihvatljiv način, prikupili plastični čepovi, prodajom kojih Udruga pribavlja novac koji će se koristiti radi liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.

Zagrebački holding pokreće dubinsku analizu i vrednovanje udjela u Plinari Zagreb
Zagrebački holding pokreće dubinsku analizu i vrednovanje udjela u Plinari Zagreb

Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i sl.

Svi čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, zajedno s popratnom dokumentacijom, sukladno zakonskoj proceduri bit će predani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje traži i predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima, priopćeno je.

Iz Zagrebačkog holdinga podsjetili su da je trenutno u funkciji 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta na području Zagreba i sva su opremljena posebnim spremnicima u koje građani mogu donijeti čepove.

"Pozivamo vas, darujte svoje vrijeme, prikupite čepove, donesite ih u najbliže reciklažno dvorište i pomozite oboljelima od leukemije i limfoma", poručili su iz Holdinga.