Obavijesti

News

Komentari 83

Horor na 500 metara ulice: Krvavi tragovi Selske ceste...

Horor na 500 metara ulice: Krvavi tragovi Selske ceste...
4

Jednu od glavnih zagrebačkih ulica obilježile su tragedije i mafijaška ubojstva. Michael Ljubas, koji je u ranjen hicem u lijevo bedro, posljednja je žrtva u nizu...

VIDEO

Poduzetnik i vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno Michael Ljubas (47) u ponedjeljak poslijepodne sjedio je s dvojicom muškaraca u kafiću na zagrebačkoj Selskoj cesti.

Nešto iza 18.30 sati napustili su lokal i svatko je krenuo na svoju stranu. Ljubas je krenuo prema svojoj Hondi Accord koja je bila parkirana odmah uz kafić na Selskoj cesti kod kućnog broja 131. U tom trenutku dojurila su dva napadača na motociklu. Jedan od njih je u Ljubasa ispalio više od pet hitaca. Jedan ga je pogodio u lijevo bedro, a ostali su završili u Hondi Accord i u dostavnom vozilu koje je bilo parkirano sa strane. Napadači su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Ljubasa u bolnici Sestre milosrdnice čuva policija. Čini se kako su Ljubasa napadači danima pratili i 'snimali'. Znali su njegov dnevni ritam, da dva do tri puta tjedno dolazi u kafić u Selskoj ulici. Priredili su mu sačekušu iz magle kojom su očito poslali poruku.

Pixsell/VLM

No, ono što je dodatno zanimljivo u ovoj priči jest mjesto pucnjave - Selska cesta.

Tu jednu od glavnih zagrebačkih ulica obilježile su tragedije i mafijaška ubojstva. Michael Ljubas tek je posljednja žrtva u nizu...

24sata

Tači ubijen dok je čekao zeleno na semaforu

Špejtim Tači čekao je u BMW-u zeleno na semaforu na križanju Selske i Zagorske ulice 4. lipnja 1997. godine. Nepoznati napadač na motoru je u Tačija ispalio rafal iz strojnice Ingram 9 mm. Ubojica nije pronađen.

Šobot likvidiran dok je sjedio u autu i jeo burek

Željko Šobot ubijen je 13. ožujka 1999. godine na križanju Selske i Ozaljske ulice na zagrebačkoj Trešnjevci, dok je jeo burek. 

24sata

Šobota je dok je sjedio u automobilu nepoznati ubojica izrešetao hicima iz vojne strojnice. U suđenju »zločinačkoj organizaciji« za ovo je ubojstvo optužen Davor Zečević. Nepravomoćnom presudom Zečević je oslobođen optužbe, a drugi navodni sudionik likvidacije Damir Džeba i sam je, nekoliko mjeseci kasnije, na sličan način ubijen ispred jednog kafića na Prisavlju.

Izrešetao dvojicu nakon svađa zbog šaha

Đuro Orešković je 15. listopada 2007. godine pio s prijateljem i igrao šah u parku pred Domom za starije i nemoćne na Trešnjevci kod Selske ulice. 

Igor Kralj/Pixsell

Otišao je kući po kalašnjikov te ubio Miroslava Domitrovića i Renea Nemanića. Ipalio je u njih 32 hica. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 32 godine zatvora zbog dvostrukog ubojstva, pokušaja ubojstva, opće opasne radnje i nedopuštenog držanja oružja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca