Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
82 komentara

Horor na pruzi: Pokvarena se rampa ne spušta tjedan dana

Vozači i pješaci naviruju se kad prelaze prugu Perušić-Varoš i ovise o tome hoće li strojovođa zaustaviti vlak. Načelnik Perušića kaže da ponekad strojovođe zaborave stati i trubiti pa se sudar jedva izbjegne

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
82 komentara

Inače, kad se rampa pokvari, odmah dođu pružni radnici te je poprave. Sad od utorka nema nikog! Neće ni doći dok se zlo ne dogodi, kaže Nada Marjanović (78), koja živi kraj cestovno-pružnog prijelaza Perušić Varoš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na njemu već tjedan dana ne rade rampa ni signalizacija za nailazak vlakova. Od tada se vozači i pješaci naviruju na prugu te gledaju ide li vlak, a neki vozači i bez provjere projure, možda ne znajući da signalizacija ne radi.

- Vlakovi na prijelazu stanu pa sviraju li ga sviraju... Svake noći u dva sata probudi me teretni vlak - nastavlja Nada, dok njezina susjeda dobacuje da se boji za djecu i unučad. Načelnik općine Perušić Ivica Turić živi 200 metara od prijelaza te kaže da je sve postalo horor.

- Signalizacija ne radi danima, a strojovođe ponekad zaborave stati i trubiti. Ja doslovce nemam koga nazvati i pitati u čemu je problem. Samo sam čuo da navodno nedostaju dijelovi kako bi popravili signalizaciju - kaže Turić. Iz HŽ infrastrukture odgovorili su da tom prugom na dan prođe desetak vlakova te da njihovi i radnici tvrtke Končar utvrđuju gdje je kvar. Otklonit će ga navodno do kraja tjedna. Dodali su i da ničija sigurnost u prometu nije ugrožena jer “strojovođa prije nailaska na prijelaz mora zaustaviti vlak i, nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h”.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message