Obavijesti

News

Komentari 124

Ima preživjelih? Vlasti ispravile izjavu da su u padu svi poginuli

Ima preživjelih? Vlasti ispravile izjavu da su u padu svi poginuli
1

Zbog specifičnih uvjeta u tom području, još nemamo pristup mjestu pada i ne možemo precizno i konačno potvrditi smrt svih putnika zrakoplova, rekao je Mohamad Tabatabai, direktor za odnose s javnosti kompanije

VIDEO

Spasilačke službe pomoći pokušavaju se u nedjelju probiti do olupine putničkog zrakoplova koji je pao u nedjelju ujutro u planinskom području na jugozapadu Irana tijekom snježne mećave, a vlasti su ispravile prvotnu izjavu o pogibiji svih 66 osoba kazavši da to ne mogu sa sigurnošću potvrditi. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:56

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iranski zrakoplov sa 60 putnika srušio se blizu grada Semiroma u Isfahanskoj provinciji u Iranu. Iranska televizija navodi kako je u zrakoplovu bilo i šest članova posade. Iz aviokompanije Aseman prvotno su objavili da su svi poginuli, te da među poginulima ima i djece.

- Zbog specifičnih uvjeta u tom području, još nemamo pristup mjestu pada i ne možemo precizno i konačno potvrditi smrt svih putnika zrakoplova - rekao je Mohamad Tabatabai, direktor za odnose s javnosti te kompanije, prenosi Isna. On je nekoliko sati ranije na iranskoj državnoj televiziji rekao da nema preživjelih.

Postoje jako male nade u pronalaženje preživjelih. Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei je uputio izraze sućut obiteljima putnika.

Zrakoplov je nestao s radara usred leta od Teherana do Yasuja. Semirom, blizu kojeg je nestao se nalazi oko 80 km sjeverno od Yasuja, a predjelima planine Dena.

Pretpostavlja se da riječ o 20 godina starom avionu tipa ATR 72-500.

Zrakoplov je nestao s radara 50 minuta nakon uzlijetanja iz teheranske zračne luke Mehrabad, a uzrok nesreće još nije poznat, javila je državna televizija.

Kako piše Mirror, navodno je zrakoplov pokušao prisilno sletjeti na pašnjak kad se srušio.

Spasilačke službe su odmah nakon dojave krenule prema mjestu pada, no riječ je o dosta nepristupačnom  terenu. Tvrde da je nemoguće poslati vozila Hitne pomoći direktno na mjesto pada jer je riječ o planinskom području. Uz to, zbog lošeg vremena navodno ni helikopteri ne mogu sletjeti.

Inače, avion kompanije Aseman bio je star 20 godina, a njime su, kako se saznaje, upravljali iskusni pilot. Objavljen je i popis putnika.

Vlasti su priopćile da će pokrenuti istragu.

Tvrtka Aseman Airlines je crnoj listi Europske komisije na kojoj se nalaze tvrtke s nesigurnim zrakoplovima, prenosi dpa. 

U Iranu se dogodilo nekoliko zrakoplovnih nesreća u zadnjih nekoliko desetljeća. Teheran nije mogao kupovatii nove zrakoplove niti zamjenske dijelove od Zapada zbog sankcija UN-a.

Nakon što je 2015. godine postigao nuklearni sporazum sa svjetskim silama, Iran je potpisao ugovore sa Airbusom i Boeingom radi kupovine većeg broja putničkih aviona.

Podsjetimo, ovo je drugi pad aviona u tjedan dana. 

Najmlađa žrtva: Nedezhda (5) je poginula u zagrljaju majke...
Najmlađa žrtva: Nedezhda (5) je poginula u zagrljaju majke...

U nedjelju 11. veljače blizu Moskve srušio se putnički zrakoplov, dvomotorac An-148 kompanije Saratov Airlines, nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Domodjedova za Orsk na Uralu. Poginulo je 65 putnika i šest članova posade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag