Obavijesti

News

Komentari 26

Najmlađa žrtva: Nedezhda (5) je poginula u zagrljaju majke...

Najmlađa žrtva: Nedezhda (5) je poginula u zagrljaju majke...
15

Djevojčica Nedezhda Krasova (5) na kobnom letu bila je s majkom Oksanom. Putovale su kući u Orsk. Poginule su s zajedno s još 69 putnika i članova posade

VIDEO

Petogodišnja Nedezhda Krasova najmlađa je žrtva pada ruskog putničkog zrakoplova koji se u nedjelju srušio ubrzo nakon polijetanja iz zračne luke Domodedovo nedaleko od Moskve, objavile su ruske vlasti. 

Djevojčica je putovala s majkom, 32-godišnjom Oksanom Krasovom. U padu zrakoplova poginulo je svih 65 putnika i šest članova posade. 

Kao i većina poginulih, Nedezhda i njezina majka su iz grada Orska u regiji Orenburg, gdje je u ponedjeljak proglašen dan žalosti. Guverner te pokrajine kazao je kako je više od 60 poginulih putnika iz Orenburga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među poginulima su i Evgenij Livanov (12) i Ilya Poletajev (17), stjuardese Anastasia Slavinskaja (29) i Viktoria Koval (21) te 34-godišnji pilot Sergej Gambarjan

Ruski mediji objavili su da su kobnim letom putovali i državljani Švicarske, Azerbejdžana i Kazahstana. 

Ispituju i djelatnike zračne luke

Uzrok tragične nesreće još se istražuje. Zrakoplov je ubrzo nakon polijetanja nestao s radara, a stranica FlightRadar objavila je kako je posljednji podatak o zrakoplovu zabilježen nakon što je počeo ubrzano gubiti visinu. Krhotine Antonova An-148 pronađene su na području Ramenskoje, oko 40 kilometara od zračne luke. Posada zrakoplova nije javila nikakve probleme nakon polijetanja. 

POGLEDAJTE GALERIJU

A view shows a scene where a short-haul regional Antonov AN-148 crashed after taking off from Moscow's Domodedovo airport, outside Moscow A view shows a scene where a short-haul regional Antonov AN-148 crashed after taking off from Moscow's Domodedovo airport, outside Moscow A view shows a scene where a short-haul regional Antonov AN-148 crashed after taking off from Moscow's Domodedovo airport, outside Moscow
30
| Foto: STRINGER, ilustracija

Nesreću istražuje u tu svrhu posebno osnovana komisija čija je članica Svetlana Petrenko kazala kako nisu zabilježeni tehnički problemi. Dodala je kako se u sklopu istrage ispituju i djelatnici zračne luke kako bi se utvrdio točan način pripreme zrakoplova prije polijetanja. 

'Izgledalo je kao da je eksplodirala manja atomska bomba'

Nakon pada iza zrakopolova je ostao dva metra dubok i 20-ak metara širok krater, a krhotine i dijelovi zrakoplova pronađeni su i do 800 metara uokolo. 

- Čuo sam neobičnu buku, obuo cipele i izjurio van. U daljni sam vidio eksploziju nakon koje se u visinu uzdigao veliki oblak dima. Izgledalo je kao eksplozija mini atomske bombe. Krhotine su letjele svuda naokolo, a jedan je dio doletavao upravo u mom smjeru - rekao je Aleksej, stanovnik područja na kojemu se zrakoplov srušio. 

Kako govore djelatnici spasilačkih službi koji su među prvima došli na mjesto nesreće, među krhotinama su pronalazili dijelove ljudskih tijela. Vlasti će na svim tijelima obaviti DNK analize kako bi se utvrdili njihovi identiteti. 

Odustali u zadnji tren: 'Kašnjenje automobila spasilo nam je živote'

Istovremeno, jedan ruski par doslovno je 'prevario smrt'. Iako su imali karte za kobni let, u posljednji tren su ih odlučili zamijeniti za drugi. Maksim Kolomejtsev, koji u ponedjeljak slavi 35. rođendan, i njegova djevojka Nazezha (25), na let se nisu ukrcali jer su u Orsku planirali otići po novi automobil. Iz autokuće u kojoj su ga naručili javili su im kako vozilo još nije stiglo pa su odlučili odgoditi put. 

- Rođendan sam planirao proslaviti s obitelji u Orsku. Zamjenu avionskih karata platili smo dodatnih 125 eura, no spasili smo si živote - kazao je Maksim. 

Lokalno stanovništvo snimilo je dijelove zrakoplova razbacane po snijegu, a vlasti su prema viđenom zaključile kako se zrakoplov počeo raspadati i prije nego je udario u tlo.

Posljednjih dana taj dio Rusije pogodile su oluje s obilnim snijegom, a u vrijeme leta vidljivost je bila izrazito loša. Istražitelji su te faktore uzeli u obzir no ne isključuju ni druge uzroke. 

Što je uzrok pada aviona? Loše vrijeme, kvar ili ljudski faktor...
Što je uzrok pada aviona? Loše vrijeme, kvar ili ljudski faktor...

Ruski predsjednik Vladimir Putin zbog nesreće je otkazao ranije najavljeno putovanje u Soči, gdje se trebao sastati s palestinskim vođom Mahmudom Abasom, kako bi osobno nadgledao istragu, prenosi Daily Mail
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)