Obavijesti

News

Komentari 92

Horor u Puli: 'Stan je neopisivo smrdio, izmet i urin posvuda...'

Horor u Puli: 'Stan je neopisivo smrdio, izmet i urin posvuda...'
3

Volonterke koje su spasile životinje kažu da su mačke bile pune buha, neke su bile bolesne i bez dlake, pothranjene. Mačke su kopale rupe u zidovima i u njima se skrivale i kotile mlade

VIDEO

Volonterke udruge ‘Ruka Šapi’ iz Pule u garsonijeri od jedva 30 m2 pronašle su 35 mačaka. Kad su otvorile vrata, dočekao ih je horor. Volonterke iz udruge su prije nekoliko dana prema dojavi došle u stan gospođe koja se ‘brinula’ za 35 mačaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

- Kada smo otvorile vrata stana dočekale su nas plahe, mršave, pune buha i šuge, mačke koje nikada nisu ugledale svjetlost dana. Ima ih velikih i malih, zdravih i bolesnih, a bile su bez ikakvog kontakta s vanjskim svijetom. Neke su skotne i u teškom stanju, ali na sreću nismo pronašle u stanu niti jednu lešinu, čega sam se bojala - kazala je Sanja Čubrilo, vlonterka pulske udruge.

Dodaje da su prevezli 17 mačaka u transporterima. Ostale mačke će prevesti kada se oslobode transporteri jer su se neke srodne udruge javile da će prihvatiti dio mačaka kada se malo oporave. Stan u kojem su živjele mačke bio je pun izmeta i urina, a nekim mačkama je posipadala i dlaka. Smrad je bio kako kažu neopisiv.

'Horor je preblaga riječ za sve ovo...'

- Mace su preplašene i nisu navikle na druge ljude. Cijeli život viđale su samo svoju vlasnicu. Zato ih je bilo teško i uhvatiti. I sama vlasnica nije mogla više živjeti tako, pa je nekoliko dana prije nego što smo došli otišla iz stana zbog teških uvjeta u njemu - rekla nam je volonterka.

Spašene mačke su trenutno smještene u prostorijama udruge, a čeka ih oporavak nakon čega će uslijediti udomljavanje. Niti jedna mačka nije bila sterilizirana, a skotnost je za sada potvrđena kod tri mačke. Kakvi su uvjeti u stanu bili svjedoči činjenica da su nagurane mačke u stanu kopale rupe po zidu i podovima. U te rupe koje su iskopale, skrivale su se ali i kotile mlade.

- Horor je preblaga riječ za ovo. Stanari zgrade tvrde da su i ranije sve prijavljivali nadležnim institucijama, ali kažu da nitko nije reagirao na to - tvrdi volonterka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca