Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Horor u Sesvetama: Pogrebnik je držao pokojnicu u garaži

Anica Marić bila je, sumnja obitelj, više od 24 sata u garaži. Kad su došli, iz garaže se osjetio smrad. Pogrebnik Šitum kaže da je pokojnicu netom doveo iz hladnjače

Borna Filić/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
156 komentara

Platio sam gotovo 20.000 kuna i pitao u pogrebnom poduzeću Šitum kada mogu vidjeti mamu. Trebala je biti u hladnjači na Markovu polju. Vlasnik tvrtke Niko Šitum počeo se izvlačiti da je na Miroševcu. Ali na Miroševcu nitko nije znao za nju.

Počeo je šokantnu priču Vinko Marić, Hrvat iz BiH, koji živi i radi kao građevinski poduzetnik u Švicarskoj. Potegnuo je iz Švicarske u srijedu do Sesveta kako bi se oprostio od majke Anice. No, onda je počela dramatična potraga za pokojnicom.

Za pokojnicu nitko nije čuo, čak ni na Markovu polju, ni na Mirogoju. Vinko se nekoliko puta čuo s vlasnikom pogrebnog poduzeća Šitumom.


- Govorio je da vozi mamu na Markovo polje, pa u Ivanić Grad, potom u Križ. Uznemirio sam se i otišao do pogrebnog, ali tamo nikog nije bilo - priča Vinko. Na kraju je otišao Šitumu na kućni prag.

- Šitum je telefonom inzistirao da se vratim u pogrebno, ali ostao sam pred kućom. Njegov sin je otključao garažu, a moja majka bila je u lijesu između motora i limuzine. Tu je bila 24 sata - u garaži - slomljen govori Vinko, koji je pozvao policiju i USKOK.

Novinari 24sata zatekli su se u trenutku policijskog uviđaja. Šitum je objašnjavao: ”To je garaža i naš poslovni prostor. Ja tu mogu držati pokojnike. Morao sam pripremiti pokojnicu i zavariti lijes jer smo ga u četvrtak rano ujutro trebali voziti u BiH na pogreb”. Inzistirao je na tome da je pokojnica bila u hladnjači na Miroševcu netom do dolaska obitelji.

- Ali tamo nema zabilježbe da je bila jer nije ostajala na groblju. Bila je tamo na 'crnjaka' - rekao je novinarima. 

Obitelj je angažirala drugo pogrebno poduzeće da odveze Anicu u BiH, gdje je i pokopana.

Obitelj će ga tužiti, a znali su se 20 godina

Neslužbeno doznajemo da policija nije podnijela kaznenu prijavu, ali Šituma će tužiti obitelj. Šitum je novinarima potvrdio da mu nije prvi put da u garaži, koju zove poslovnim prostorom, drži pokojnike.

Možda vas zanima i ovo:
Message