Obavijesti

News

Komentari 128

'Horvatinčić je loše zbog raka kostiju, u šoku je i žao mu je'

'Horvatinčić je loše zbog raka kostiju, u šoku je i žao mu je'
16

Županijski sud u Šibeniku još nije zaprimio nalaz obdukcije tijela M. Patelle i F. Salpietra pa se još ne zna da li je njihova smrt bila trenutna ili su umrli kasnije

VIDEO

Zdravstveno stanje branjenika je teško jer ima karcinom kostiju. Izražava jako žaljenje i bol što se ovo sve dogodilo i ističe da je spreman učiniti sve da pomogne obitelji da se koliko-toliko umanji tragedija. U jednoj je stresnoj situaciji i šoku, rekao je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen. 

Govorio je kako su hrvatski zatvori prenapućeni, spava se po hodnicima, ali da Horvatinčić nema primjedbi na uvjete. Smješten je s još osam ili devet zatvorenika u ćeliji. Došen očekuje da će Horvatinčić biti pušten da se brani sa slobode i prije isteka jednomjesečnog pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke jer misli da će oni biti prije ispitani. Također rekao je da će svjedočiti i Horvatinčićeva nevjenčana supruga Anica Đerđe.

Još čekaju nalaz obdukcije

Županijski sud u Šibeniku još nije zaprimio nalaz obdukcije tijela Marinelde Patelle i Francesca Salpietra, koji su poginuli prošli utorak oko 11.25 sati kad je na njihovu jedrilicu Santa Pazienza kraj Primoštena naletio gliser Tomislava Horvatinčića. Također, sudac Branko Ivić još nije započeo ni s ispitivanjem svjedoka u istražnom postupku protiv Horvatinčića, osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena.

Sudac Ivić, kao ni Horvatinčićevi odvjetnici Branko Baica i Velimir Došen, prije uvida u obdukcijski nalaz nisu htjeli komentirati  nagađanja o tome da je Francesco Salpietro nedugo nakon nesreće još bio živ i da mu je osumnjičeni mogao pomoći. Pred novinarima su tek ponovili da je patolog usmeno izvijestio suca da su Talijani umrli od ozljeda zadobivenih u sudaru.

- Rješenje o provođenju istrage i rješenje o određivanju pritvora po točki dva, zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, su jedine novosti. Još se čeka obdukcijski nalaz. Svjedoci će biti ispitani prema rasporedu koji će napraviti sudac. Mi se nadamo ovaj tjedan - rekao je Baica. Također, demantirao je da Horvatinčić traži izvansudsku nagodbu s obitelji stradalih Talijana.

- Na rješenje o pritvoru se nećemo žaliti jer smatramo da je ono ispravno, a DORH ukoliko je nezadovoljan što je odbijen zahtjev za zadržavanjem i po točki tri, zbog mogućnosti ponavljanja djela, ima rok za žalbu od 48 sati - rekao je Baica.

 - Ponudio je svu pomoć koju može ponuditi. Kako je brod osiguran, mi smo stavili na raspolaganje policu osiguranja, tako da obitelj može ne čekajući ishod ostvariti pravo na odštetu - rekao je Baica.

On i Došen kažu kako postupak ide svojim tijekom i oni nemaju zamjerki. Tomislav Horvatičić uhićen je u utorak, nekoliko sati nakon nesreće. Nakon noći provedene u postaji u srijedu popodne prebačen je u istražni centar Županijskog suda u Šibeniku gdje je zadržan 48 sati, nakon čega je u petak sudac Ivić pokrenuo istragu i na prijedlog DORH-a mu odredio jednomjesečni pritvor, uvažavajući opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbacivši ponavljanje djela. Još uvijek nije napravljen raspored ispitivanja 15 predloženih svjedoka. Uz obdukcijski nalaz čeka i izvješće posebnog povjerenstva Ministarstva mora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...