Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Hrabri HGSS-ovci su u zadnja dva tjedna spasili čak 26 ljudi...

Unatoč brojnim upozorenjima, ljudi i dalje planinare u sandalama, skreću s utabanih staza, a HGSS-ovci imaju puno posla. Planinar je sa Zira u Lici pao jer se penjao u sandalama

Foto: GSS
8 komentara

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1940 ljudi. Ovo su njihove priče...

Popodnevni odmor članova HGSS Stanice Gospić u utorak je prekinuo poziv za akciju spašavanja. Planinar je pao ispod samog vrha Zir s visine pet metara i pri tom zadobio prijelom nadlaktice i nekoliko hematoma.

Nesreća se dogodila prilikom silaska s vrha kada se planinar pokliznuo i pao niz stijenu.

- U ovom slučaju možemo gotovo sa sigurnošću konstatirati da se nesreća dogodila zbog neadekvatne obuće, ma koliko god mi na to upozoravali. Sandale, japanke, natikače i slična obuća je obuća za plažu ili laganu šetnju gradom a nipošto za planinarenje, treking i slične aktivnosti. I ovaj put rekli bismo „više sreće nego pameti“, dobro se završilo ali cijena je plaćena… ipak najbolje se uči na svojoj koži - priopćio je HGSS Gospić. Samo u zadnja dva tjedna HGSS je u brojnim akcijama diljem cijele Hrvatske spasio 26 ljudi, priopćili su.

U nedjelju na ponedjeljak na Velebitu se odvijala prava drama. Usred olujnog nevremena, HGSS je otišao spašavati muškarca (43) i ženu (38) koji su se odvojili od svoje grupe i onda zalutali. Popeli su se na vrh Šatorinu, ali kada su silazili počela je jaka kiša i vjetar s orkanskim udarima, a vidljivost je bila nikakva. Spasioci su ih našli mokre i pothlađene i odveli na sigurno. U nedjelju je na području Velikih Budića odlutao i stariji čovjek koji je išao brati gljive. Tražili su ga cijelu noć, a onda zbog mraka privremeno obustavili potragu. Nastavili su drugo jutro i našli ga živog i zdravog u 7 sati.

Za vikend su u NP-u Paklenica spašavali norvešku turisticu kao i makedonskog penjača.

Na padinama Sv. Ilije prošli petak su vatrogasci DVD-a Orebić skupa s HGSS-ovcima spašavali troje Francuza koji su se spuštali neobilježenim stazama. Uz pomoć psa Bonnyja prošlu srijedu u Slavoniji su spasili nestalu ženu.

https://nestali.24sata.hr/

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message