News

Komentari 98

HRejting: HDZ je i dalje vodeća stranka unatoč uhićenju Žalac, tijesna borba za drugo mjesto

HRejting: HDZ je i dalje vodeća stranka unatoč uhićenju Žalac, tijesna borba za drugo mjesto

Za HDZ bi trenutačno glasalo 27,5% posto birača, a SDP i Možemo koji ga slijede gotovo su 12% slabiji. Očito i uhićenje Gabrijele Žalac nije poljulja povjerenje građana prema HDZ-u

Dnevnik HRT-a objavio je  HRejting popularnosti političkih stranaka prema kojemu je HDZ je s 27,5 posto i dalje vodeća stranka bez izgleda da uskoro bude ugrožen.

Tijesno je između dvije trenutno najjače ljevice u Hrvatskoj SDP-a i MOŽEMO. Prema trenutnom stanju SDP sa 15,7 posto jači je od MOŽEMO za svega 0,3 posto koji ih u stop slijedi sa 15,4 posto popularnosti među građanima.

MOST kao druga najsnažnija desnica u državi nakon raskola Domovinskog pokreta čvrsto drži četvrto mjesto, a ovaj put čak sa 8 posto popularnosti među građanima. S novim predsjednikom Ivanom Penavom, Domovinski pokret nalazi se na petom mjestu sa 4,5 posto.

Bez predizbornog koalicijskog vezanja za jakog partnera više se nijedna stranka nema šanse ni približiti ulazu u Hrvatski sabor. U toj skupini koja ne uspijeva dobiti ni dva posto glasova su: HSS (1,6%), Centar (1,5%), Fokus (1,5%), Hrvatski suverenisti (1,4%), IDS (1,2%), Živi zid (1,2%).

No, tu je i niz stranaka koje ne doživljava ni jedan posto birača: HSU (0,9%), HNS (0,8%), HSLS (0,6%), Čačićevi Reformisti (0,5%)i stranka pokojnog Milana Bandića (0,5%).

Broj neodlučnih građana i dalje je velik, a on u odom istraživanju iznosi čak 16 posto.

Najčitaniji članci