News

Komentari 14

Hrelja: 'Ako ima razuma, MOST-ov referendum za ukidanje covid potvrda neće uspjeti'

Hrelja: 'Ako ima razuma, MOST-ov referendum za ukidanje covid potvrda neće uspjeti'

Mi patimo svi zajedno od početka prošle godine. Svi smo u nekoj posebnoj psihozi, smatra Hrelja i dodaje da će se život vratiti u normalu ako dođemo do nekih 70 posto procijepljenosti

Saborski zastupnik Silvano Hrelja u gostovanju u emisiji Pressing na N1 komentirao je inflaciju i što povećanje cijena znači za umirovljenike.

- Usklađivanje mirovina je dva puta godišnje i uvijek je u zakašnjenju s inflacijom. Umirovljenici u doba korone žive vrlo teško. Imaju inflaciju i porast cijena. Oni koji su mobilni i mogu se kretati kako tako prate akcije po trgovinama. Oni koji ovise o drugima, njima je već teže - rekao je.

Starijima je teže dostupna zdravstvena zaštita

Kao još veći problem za starije sugrađane ističe i dostupnost zdravstvene zaštite.

- Zbog zauzetosti bolničkih kapaciteta korona bolesnicima, brojni zahvati su otkazani. Najviše su u tom pogledu ugroženi stariji koji imaju više dijagnoza i koji bi trebali s vremena na vrijeme imati preglede i zahvate - rekao je i dodao da svima preporučuje cijepljenje.

- Ja dvadeset godina nosim sa sobom svoju dijagnozu dijabetesa i smatrao sam da je u redu da se cijepim. Pogotovo zato što sam javna osoba i što se krećem svuda. Zbog tih razloga sam se cijepio. Zbog odgovornosti prema sebi i drugima cijelo vrijeme preporučujem i apeliram na cijepljenje - kazao je.

Osvrnuo se i na prosvjede protiv covid-potvrda.

- Došlo je do jednog kritičnog trenutka rasplamsavanja nezadovoljstva. Bila je jedna erupcija nezadovoljstva. Vi vidite da organizatori tog skupa nisu jednoglasni u zahtjevima. To je bila kulminacija nekog nezadovoljstva. Mi patimo svi zajedno od početka prošle godine. Svi smo u nekoj posebnoj psihozi - smatra.

Ipak, kaže da ne može prihvatiti da je to borba za građanske slobode, ako jedna od prosvjednica govori ružne stvari policajcima prisutnima na prosvjedu koji samo rade svoj posao.

- Isto se odnosi i na novinare. Ne može nitko nasrnuti na novinare zato što novinar radi svoj posao i prikazati iz svih aspekata što se događa - rekao je.

'Život će se vratiti u normalu kada procijepimo 70 posto ljudi'

Hrelja misli da će se život vratiti u normalu ako dođemo do nekih 70 posto procijepljenosti.

- Ta bolest ne prepoznaje ljude po godinama života, pogađa i mlade i starije. Statistički pokazatelji pokazuju da gdje je procijepljenost veća, smrtnost je manja - ističe.

- Ne razumijem samo ljude i starije, koji stvarno imaju dvije-tri dijagnoze od kojih ne mogu pobjeći i koji tvrde da od toga mogu pobjeći i da to ne postoji. Cjepivo djeluje i raste ta procijepljenost starijih. Trebalo bi možda imati jedan mobilni tim da kontaktira s općinama i da obiđu ljude u udaljenijim mjestima - dodaje.

Kaže da covid-potvrde nisu veliko opterećenje za sustav i da sve dobro funkcionira. Referendum protiv covid-potvrda koji pokreće Most, po njegovom mišljenju, neće uspjeti.

- Ako smijem procijeniti, ako ima razuma da taj referendum neće uspjeti. Ukidanje svega mislim da nije dobro i mislim da nismo u vremenu takve sigurnosti. Ja sigurno za to neću glasati. U svakoj politici ima populizma, pa i u tome - rekao je.

Najčitaniji članci