Obavijesti

News

Komentari 42

HRT poslao ovrhu Smiljani Srnec: "Ovrha? Kakva ovrha?"

HRT poslao ovrhu Smiljani Srnec: "Ovrha? Kakva ovrha?"
1

HRT je zbog duga od 480 kuna zatražio pokretanje ovrhe nad Smiljanom Srnec, optuženom da je ubila sestru i njezino tijelo sakrila u škrinju. Ukupno traže 806 kuna

VIDEO

Ovrha? Kakva ovrha? Zaista ne znam o čemu se radi, mene nitko nije obavijestio, čudila se Katarina Dominić Srnec, najstarija kći Smiljane Srnec.

HRT je protiv Smiljane, kojoj sude zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, zatražio pokretanje ovrhe zbog duga od 480 kuna za televizijsku pristojbu. Tvrde da nije platila ukupno šest rata, svaku u iznosu od 80 kuna, od siječnja do lipnja 2019. godine. Osim iznosa dugovanja traže zakonsku zateznu kamatu, a tu je i trošak ovršnog postupka u iznosu od 300 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:09

Ukupan iznos predvidivih troškova koje HRT kao ovrhovoditelj potražuje od Smiljane tako se popeo na 806 kuna.

Rješenje o ovrsi je iz prosinca 2019. godine, a Smiljana je na njega mogla prigovoriti u roku osam dana od njegova primitka. Na Općinskom sudu u Čakovcu neslužbeno smo doznali da oni prigovor, ako ga je bilo, još nisu primili.

Smiljana Srnec svoju sestru ne spominje, a u ćeliji nije sama
Smiljana Srnec svoju sestru ne spominje, a u ćeliji nije sama

Smiljana Srnec u istražnom je zatvoru u Varaždinu od 16. veljače prošle godine. Tad je u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu nađeno tijelo njezine sestre Jasmine Dominić (23), nestale još negdje u ljeto 2000. godine. Obdukcija je pokazala da je Jasmina ubijena s pet-šest udaraca tupim predmetom po glavi, nakon čega je njezino tijelo skriveno u hladnjak, gdje je ostalo dugih 19 godina.

Policajci su istog dana nakon pronalaska tijela uhitili Smiljanu zbog sumnje da je ubila sestru.

Upravo je Smiljana, prema riječima poznanika obitelji, vodila brigu o kućanstvu i financijama. Kako bi podigla novac s računa, krajem veljače prošle godine pravosudni policajci vodili su je iz zatvora u poslovnicu banke u Varaždinu.

- Ovo mi je prvi glas da postoji neki dug. Je, ona je to imala preko sebe, kasnije je sve preuzeo očuh. Ja TV ni ne gledam - kazala je Katarina. Nije to jedina briga koja je snašla obitelj Dominić Srnec ovih dana. Nedavno su imali smrtni slučaj u obitelji.

Kći Smiljane Srnec: 'Lagali su u obitelji, nikome ne vjerujem'
Kći Smiljane Srnec: 'Lagali su u obitelji, nikome ne vjerujem'

Što se tiče sudskog postupka, koji se protiv Smiljane vodi na Županijskom sudu u Varaždinu, on će se nastaviti nakon što Vrhovni sud riješi žalbu njezina branitelja Krešimira Golubića, koji je tražio da se zapisnici o očevidu nad škrinjom i još neki dokazi izdvoje kao nezakoniti. 

Sud je njegov prijedlog odbio još na raspravi 21. siječnja, no Smiljanina obrana rješenje je primila tek prošlog tjedna. Nakon što Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu odgovori na žalbu, ona se šalje Vrhovnom sudu.

Varaždin: Suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti

Iako konkretni rokovi nisu propisani, kako je riječ o pritvorskom predmetu, koji imaju prioritet u rješavanju, očekuje se da bi do odluke moglo proći oko mjesec dana.

Iduće ročište osobito je važno jer bi tad Smiljana trebala iznositi obranu. Dosad se tijekom suđenja uglavnom branila šutnjom, tek se na početku izjasnila da se ne osjeća krivom.

Suđenje Smiljani: Terete ju da je ubila s više udaraca u glavu
Suđenje Smiljani: Terete ju da je ubila s više udaraca u glavu

- Baka i mama telefonom su se dogovorile da se zamrzivač zamijeni pa smo mama, David i ja počeli prazniti škrinju - svjedočila je Katarina Dominić Srnec. Sljedećeg dana David je u škrinji ugledao ženske noge i spolovilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.