Obavijesti

News

Komentari 28

Smiljana Srnec svoju sestru ne spominje, a u ćeliji nije sama

Smiljana Srnec svoju sestru ne spominje, a u ćeliji nije sama
1

Iza rešetaka je zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Županijski sud u Varaždinu svaka dva mjeseca odlučuje o tome ima li osnove za daljnje zadržavanje ili je treba pustiti na slobodu

VIDEO

Smiljana Srnec u istražnom je zatvoru u Varaždinu već godinu dana, uhićena je istog dana kad je u škrinji u Palovcu nađeno tijelo Jasmine Dominić.

Kako doznajemo iz dobro upućenih izvora, u ćeliji nije sama. Cimerice se mijenjaju, a uglavnom je riječ o osumnjičenicama za razne imovinske delikte. O zločinu uglavnom ne govori, sestru ne spominje, a ponaša se uzorno i ne radi probleme. Uzima propisanu terapiju, a u Varaždinu je redovito posjećuju članovi obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Suđenje Smiljani 21.1.2020. 00:52

Iza rešetaka je zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Županijski sud u Varaždinu svaka dva mjeseca odlučuje o tome ima li osnove za daljnje zadržavanje ili je treba pustiti na slobodu. Argument kojim pravdaju opasnost od ponavljanja nije samo presuda iz 2016. kojom je pravomoćno osuđena na četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godine dana nego i psihijatrijsko vještačenje provedeno tijekom istrage.

Smiljani su vještaci dijagnosticirali disocijalni poremećaj, za koji je specifično da se osoba u različitim situacijama ponaša nastojeći za sebe ishoditi najbolju poziciju, ne libeći se pri tome optužiti druge, pa čak i do razine da počini kazneno djelo. Pri tome ne pokazuje emocionalnu patnju, kajanje ili empatiju prema osobama koje su njezinim ponašanjem došle u lošiju situaciju.

Smiljanina obrana ima mnoge prigovore na način na koji je vještačenje rađeno, zbog čega su tražili novo, što je sud odbio.

Smiljanina obrana 'ruši' dokaze koje je policija otkrila u škrinji
Smiljanina obrana 'ruši' dokaze koje je policija otkrila u škrinji

Još 20. prosinca 2019. godine Smiljanin branitelj Krešimir Golubić u sudski spis dostavio je podnesak kojim traži da se kao nezakoniti dokazi izdvoje zapisnici o očevidu nad zamrzivačem i obdukciji te nalaz i mišljenje sudsko-medicinskog vještaka dr. Josipa Škavića. Smatraju da je nad škrinjom trebala biti obavljena pretraga, a ne očevid, što su slične radnje, no glavna je razlika da je za pretragu potreban sudski nalog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na raspravi 21. siječnja sudac Tomislav Brđanović odbio je prijedlog obrane o izdvajanju navedenih dokaza kao nezakonitih, no kako je riječ o važnom pravnom pitanju, odgodio je raspravu. Obrana još čeka pisani otpravak rješenja kako bi mogla predati žalbu Vrhovnom sudu. Kako je riječ o pritvorskom predmetu u kojemu je postupanje hitno, za očekivati je da će Vrhovni sud žalbu riješiti u najkraćemu mogućem roku, možda već unutar mjesec dana od primanja žalbe.

- Smiljana je bila spremna iznijeti obranu - ustvrdio je Golubić nakon tog ročišta.

'Bila je spremna iznijeti svoju obranu, no to je sve odgođeno'
'Bila je spremna iznijeti svoju obranu, no to je sve odgođeno'

- Nisam kriva - rekla je Smiljana na prvom ročištu. U dva-tri navrata, dok je ispitivala svjedoke, sudac ju je upozorio da ulazi u iznošenje obrane. Naime, Palovčanin Boris Kocijan i Varaždinka Sonja Šamarija uspjeli su je isprovocirati da se praktički posvađa s njima u sudnici. Kocijan se prisjetio jedne svađe sestara kojoj je svjedočio. Rekao je da je Jasmina istrčala i povikala: “Bježi, bude nas zatukla!”, a Smiljana je bila tako bijesna da joj je pjena išla na usta.

- Jesmo li se dogovorili da ćemo pušiti cigaretu - pitala ga je Smiljana.

- Kako to misliš - pitao je Kocijan.

- Daj se prisjeti te situacije. Ja sam se plakala, ona je bježala - nastavila je.

Suđenje Smiljani: Hoće li za ubojstvo sestre okriviti oca?!
Suđenje Smiljani: Hoće li za ubojstvo sestre okriviti oca?!

- Ne, Smiljana, to nije istina. Koliko se ja zmislim, ne. Nije bilo tak. Smiljana, nije ona preda mnom nikad pušila, ja je nisam vidio da puši - rekao je Boris, a zatim se i rasplakao. Plakala je i Smiljana. Na istom ročištu ju je i Sonja Šamarija, koja je odrasla u Palovcu i dobro je poznavala obje sestre, optužila da laže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca