Obavijesti

News

Komentari 364

HRT uklonio film s programa: Pobunile se udovice branitelja?

HRT uklonio film s programa: Pobunile se udovice branitelja?
1

Na programu HTV2 u četvrtak u 21 sat trebao je biti emitiran film 'Ministarstvo ljubavi'. No uklonjen je, a s HRT-a kažu da moraju utvrditi je li prikazivanje filma u skladu sa zakonom

VIDEO

Mnoge gledatelje nemalo je iznenadilo kad je HRT umjesto najavljenog filma 'Ministarstvo ljubavi' u četvrtak navečer emitirao film 'Glembajevi' u čast preminulog Željka Senečića, filmskog i kazališnog redatelja te scenografa u Vrdoljakovu filmu o Glembajevima.

'Ministarstvo ljubavi' film je Pave Marinkovića, premijerno prikazan u kinima u listopadu 2016., u kojem je država odlučila stati na kraj udovicama branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka. Riječ je, naravno, o komediji.

Film je inače u produkciji HRT-a, a sufinancirao ga je HAVC.

HRT je s programa maknuo film “Ministarstvo ljubavi”
HRT je s programa maknuo film “Ministarstvo ljubavi”

Prosvjedovale udovice branitelja

Iako se ne zna zašto je film u zadnji čas uklonjen, Velimir Bujanec objavio je na svom Facebook profilu, a prenijeli su neki mediji, da taj film duboko vrijeđa osjećaje udovica hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te da je taj, ističe, uvredljiv film skinut s programa nakon burnih događaja na Prisavlju. 

 - Naime, ratne udovice predvođene gospođom Rozalijom Bartolić došle su na HRT i zatražile prijem kod odgovornih osoba kako bi mogle prosvjedovati i zatražiti zabranu emitiranja filma koji je producirala upravo Hrvatska televizija, a sufinancirao ga je HAVC. Dakle, ruganje na račun ratnih udovica, koje se poštuje u svakoj normalnoj državi, financirano je našim novcem! Isprva, gospođu Bartolić i još nekoliko žena nitko nije htio primiti, međutim, kada su najavile prosvjed i da neće otići sa glavne porte HRT-a - ipak su primljene na razgovor. I film se večeras ne emitira, iako je bio najavljen u programu HRT-a. Bravo za naše heroine! - napisao je Bujanec.

Pokušali smo kontaktirati Udrugu udovica Grada Zagreba i Zagrebačke županije, no u petak nikoga nismo mogli dobiti.

Film će ipak biti emitiran sljedeći tjedan

Na upit 24sata zašto nisu emitirali film 'Ministarstvo ljubavi' u četvrtak u predviđenom terminu, sa HRT-a su odgovorili:

- Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije zbog tematike zastupljene u igranome filmu Ministarstvo ljubavi odlučilo je zatražiti mišljenje je li njegovo prikazivanje na javnome medijskom servisu u skladu sa zakonskom regulativom čije se odredbe odnose na Hrvatsku radioteleviziju.

Ističemo i kako nikakva odluka o neprikazivanju toga filma nije donesena te će spomenuti film biti prikazan na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2) u četvrtak 11. siječnja 2018. godine s početkom u 21.00.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 364
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca