News

Komentari 28

Hrvači s ruševina: Ostali su bez dvorane, ali i dalje treniraju. Osvajaju medalje i ne odustaju

Hrvači s ruševina: Ostali su bez dvorane, ali i dalje treniraju. Osvajaju medalje i ne odustaju

Petrinjsku hrvačku ekipu tri i pol boda na državnom natjecanju dijelila su od prvog mjesta. Završili su četvrti, ali zato imaju državnog prvaka, viceprvaka i četiri bronce

Razoran potres oštetio im je dvoranu za treninge u centru Petrinje, četvorica hrvača ostala su bez krova nad glavom. Jedan od njih morao se odseliti iz grada, a dobar dio ih na domovima ima značajna oštećenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Treniraju bez obzira na sve

Nakon potresa, rame uz rame, uz pomoć kolega hrvača iz cijele zemlje, prioritet je bio pomoći kolegama u sanaciji šteta, iako je do seniorskog Prvenstva Hrvatske u hrvanju ostalo dva mjeseca.

- Zbog cijele situacije kasnili smo s pripremama koje su trebale početi 8. siječnja. U prvim tjednima nakon potresa svi smo svakodnevno bili na terenu i pomagali. U našoj dvorani spavali su alpinisti, koji su u to vrijeme stigli u grad - prisjeća se Vinko Kadečka, trener i predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja.

- Nismo se stizali okupiti niti sam na tome u tom trenutku inzistirao - nastavlja.

Kad se stanje koliko toliko vratilo u normalu, odlučio je u dvorani okupiti ekipu i pokrenuti treninge. Prvi tjedan trenirali su u dvorani bez grijanja i osnovnih uvjeta.

Teška situacija odrazila se na ekipu

- S pripremama za natjecanje krenuli smo tek 20. siječnja, a samo prvenstvo bilo je zakazano za 13. veljače. Vrijeme koje smo izgubili osjetilo se na natjecanju iako su dečki dali sve od sebe - rekao je trener.

Petrinjsku hrvačku ekipu tri i pol boda na državnom natjecanju dijelila su od prvog mjesta. Završili su četvrti, no pojedinačno su imali razloga za slavlje.

- Imamo državnog prvaka Kristijana Šimatića, viceprvaka Pavela Puklaveca i četiri bronce koje su osvojili Emil Osmanagić, Robert Sigul, Josip Matković i Marko Mitrović. Samo još jedna medalja i bili bismo prvaci. Što je, tu je. Situacija i kašnjenje s pripremama napravili su svoje - rekao je trener Kadečka.

Ovogodišnjem državnom prvaku u hrvanju Kristijanu Šimatiću (26) u potresu je oštećena kuća, ali nasreću, kaže, nije dobila crvenu naljepnicu. Kratko vrijeme za pripreme i teška situacija kroz koju su prošli, uvjeren je, odrazila se na cijelu ekipu.

- Zbog svega što je iza nas na natjecanju sam dao svoj maksimum i to se vidi na rezultatu, a najveća motivacija bili su mi supruga i sinčić - rekao je državni prvak u hrvanju.

Pred samim klubom mnogo je izazova, a samo za sanaciju dvorane treba im oko 300.000 kuna, no nadu i vjeru ne gube. 
- Vjerujem da ćemo dogodine ostvariti bolji rezultat. Nadamo se da neće biti više potresa i da ćemo slobodnije trenirati - zaključio je trener.

Najčitaniji članci