News

Komentari 27

Hrvat od Njemačke traži 680 tisuća eura koje su mu uzeli zbog sumnje da trguje drogom

Hrvat od Njemačke traži 680 tisuća eura koje su mu uzeli zbog sumnje da trguje drogom

Njemačka policija je zaustavila Zagrepčanina i kod njega našla 679.940 eura u malim novčanicama, oduzeli su mu novac zbog sumnje da je trgovao drogom, a on sad taj novac traži natrag

Njemački Bild u svom tiskanom izdanju piše o 'najluđoj parnici godine' u kojoj je glavni lik jedan Hrvat.

Nicolai B. (37) iz Zagreba tužio je Saveznu Republiku Njemačku zbog oduzimanja 679.940 eura. 

Nicolai je u siječnju 2016. godine pokušao ući u Njemačku, a kad su carinici u Essenu pregledali automobil, našli su crnu torbu s više od 600 tisuća eura u novčanicama od 20 eura.  Središnja carinska uprava u Essenu posumnjala je na trgovinu drogom pa su novac zaplijenili a Nicolaia proslijedili policiji i tužiteljstvu. Postupak je kasnije obustavljen, a Nicolai je novac htio natrag. Na sudu je objasnio da je novac bio namijenjen kao polog za isporuku banana. 

- U našoj trgovini su uvijek uključeni veliki iznosi novca. Budući da nisam imao loše namjere, nisam imao ni loš predosjećaj – rekao je Nicolai B.

No, sud nije prihvatio njegovu priču.

– Nakon iskaza tužitelja, ispitivanja svjedoka i sadržaja spisa stekli smo dojam kako je priča Nicolai B. izmišljena. Podnositelj zahtjeva nije vjerodostojno objasnio odakle novac. Čak i denominacija novca (uglavnom novčanica od 20 eura) ne ostavlja “dojam poštene namjere” – naveo je sudac u svom obrazloženju.

Najčitaniji članci