News

Komentari 38

Hrvat u Njemačkoj dobio kaznu zatvora, pa se požalio sucu: 'Ja sam najtužnija osoba na svijetu'

Hrvat u Njemačkoj dobio kaznu zatvora, pa se požalio sucu: 'Ja sam najtužnija osoba na svijetu'

Hrvatu je ovo četvrti prekršaj, ali dosad je prolazio samo s novčanom kaznom. Sudac ga je sad podsjestio da je zadnji put na sudu obećao da više nikada neće krasti

Nakon posjeta liječniku čija se ordinacija nalazi u dvorcu Laufen (okrug Berchtesgadener Land u Gornjoj Bavarskoj), 37-godišnji Hrvat iskoristio je priliku te je u svoj ruksak stavio tri predmeta koja su bila na ulazu u ordinaciju.

Hrvatu, koji živi u Freilassingu, ovo je četvrti prekršaj, a prvi put mu je sada izrečena zatvorska kazna i to na četiri mjeseca, uvjetno na dvije godine, javlja Fenix Magazin.

- Htio sam nešto dati svojoj djevojci - pravdao se na sudu. Otuđio je vrećice za perilicu rublja, okvir za slike i kutiju za alat. Ukupna vrijednost predmeta bila je 80 eura.

No, Hrvat nije imao sreće. Nedugo nakon toga, na željezničkoj stanici Laufen kontrolirali su ga službenici savezne policije. Već je tamo bez opravdanja priznao krađu.

- To nije moj stil - rekao je u sudnici, navodeći probleme s mentalnim zdravljem kao okidač. Njegov otac umro je od korone prošle godine. Nakon što je u prošlosti koristio teške droge, optuženi je na zamjenskom programu.

Sudac Christopher Lang podsjetio je Hrvata na njegovo posljednje suđenje u srpnju 2020. godine, gdje je također optužen za krađu. 

Tada je osuđen na novčanu kaznu od 1.200 eura, a tada je uvjeravao suca riječima: "Nikad više. Nećemo se više vidjeti." Tu kaznu 37-godišnjak trenutačno plaća na rate, otkriva Fenix.

No, nakon tri novčane kazne, sada mu je ipak izrečena zatvorska kazna. Državno odvjetništvo zatražilo je osam mjeseci zatvora , koji se mogu uvjetno suspendirati. Sudac Christopher Lang presudio je s četiri mjeseca i dvogodišnjim rokom kušnje. Hrvatu je savjetovao: "Molim te, prestani s tim."

Hrvat je zatražio "psihološku pomoć", jer mu trenutačna terapija ne pomaže. Izjavio je da želi ponovno raditi i tako riješiti svoje probleme. "Ja sam najtužnija osoba na svijetu", požalio se Hrvat, kojemu je sudac Lang preporučio da se samostalno posavjetuje sa psihologom.

Najčitaniji članci