Obavijesti

News

Komentari 37

Hrvat zapeo u koloni u Doveru: 'Ovo je sramota za Europu...'

Hrvat zapeo u koloni u Doveru: 'Ovo je sramota za Europu...'

Za HRT je ispričao kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca niti trajekti više neće voziti preko La Manchea

VIDEO

Bili smo zatvoreni, prvih dan, dan i pol smo čekali u Doveru, u luci, čekali smo odluku da se 48-satna karantena prekine. Kada se prekinula odlučili su da moramo imati negativni PCR test da bi prešli granicu. Prebacili su nas u Manston, na aerodrom, i tu smo danas trebali obaviti taj test, međutim na pola testiranja je sve prekinuto. Nikakve informacije ne dobivamo, ljudi su zatvoreni, fali hrane, fali pića, opskrbe nema jer u blizini nema dućana jer je ovo aerodrom, ispričao je Danijel Petrović, hrvatski državljanin na privremenom radu u Irskoj, koji radi za jednu prijevozničku tvrtku, a koji se trenutno nalazi u Manstonu, mjestu u blizini Dovera.

Za HRT je ispričao kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca niti trajekti više neće voziti preko La Manchea.

Sad svi čekaju PCR test kako bi uopće mogli steći preduvjete da jednog dana krenu dalje.

Hrvat zapeo u Engleskoj: 'Na aerodromu je 7000 kamiona, a po ulicama je bilo incidenata...'
Hrvat zapeo u Engleskoj: 'Na aerodromu je 7000 kamiona, a po ulicama je bilo incidenata...'



- Ovo je sramota za jednu Francusku, sramota za jednu Englesku, sramota za cijelu Europsku uniju i Bruxelles. Katastrofa - poručio je Danijel Petrović.

Podsjetimo, tisuće kamiona zapele su u Doveru uoči Božića zbog blokade kojom Francuska želi zaustaviti širenje novog vrlo zaraznog soja korona virusa.

Vozači su bijesni te su se danas kod Dovera sukobili s policijom, tražeći prelazak u Francusku. Njih više tisuća, iz brojnih europskih zemalja, danima su zatočeni u južnoj Engleskoj i mnogi neće stići svojim kućama za Božić.

Vozači koji su zapeli u Engleskoj zbog odluke većine europskih zemalja da zatvore svoje granice za ljude koji prostižu iz Velike Britanije bijesni su jer nemaju hrane, vode i primjerene sanitarne uvjete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a