Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

'Hrvati, spasite Medu i uzmite ga k sebi da živi na Velebitu'

Inspekcija i policija došli su pregledati Medu, no njega je udomitelj Matevž Logar (26) sakrio. Ne želi da Medo završi u prihvatilištu u kavezu s ogradom pod naponom

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
28 komentara

Veterinarska inspekcija u petak je oko podne stigla u kuću Logarovih u slovenskom Podvrhu. Tražili su medvjedića od tri i pol mjeseca kojega su Logarovi nedavno udomili. Glavna inspektorica za okoliš Aleksandra Velkovrh došla je pregledati medvjedića i vidjeti živi li u odgovarajućim uvjetima. Medvjedića kojeg je obitelj nazvala Srećko, ali su ga od milja zvali Medo, a na to ime se i odaziva, ondje nije bilo. Nekoliko trenutaka prije njegov udomitelj Matevž Logar (26) autom ga je prebacio na nepoznatu lokaciju.

S inspektoricom je u pratnji bila policija jer je Matevž, navodno, udario inspektora koji ih je prije posjetio. Nedugo nakon dolaska Matevža su priveli zbog starog prometnog prekršaja i odveli na ispitivanje.

Logarove nitko nije mogao nagovoriti da kažu gdje su sakrili Medu. Inspektori smatraju da Medo jednostavno ne može živjeti kao ljubimac na imanju.

- Žele ga smjestiti u prihvatilište. Bio bi u malom kavezu s ogradom pod naponom - rekla je Tončka, Matevžova majka.Budući da u tim krajevima nema medvjeda, inspektori sumnjaju da je Medo tek tako ušetao u dvorište. Čim je izašao iz policije, javio se i Matevž:

- Pisao sam premijeru Pahoru i tražio da sredi papire kako bismo ga prebacili u utočište Kuterevo na Velebitu da tamo odrasta. Kaže da je Medu pustio u divljinu. Iako u Kuterevu kažu kako bi primili Medu, zakonska procedura prebacivanja u Hrvatsku je složena. Sve trebaju odobriti nadležna ministarstva obje zemlje. Divljač se prema zakonu mora smjestiti u zoološki vrt, vratiti u prirodu ili ubiti. Inspektorica kaže da u prirodi ne bi preživio jer se naviknuo na ljude.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message