Obavijesti

News

Komentari 96

Hrvati sve više štede u zlatnim polugama, tako nema poreza

Hrvati sve više štede u zlatnim polugama, tako nema poreza
4

Najveća tvrtka u djelatnosti trgovine investicijskim zlatom, Auro Domus Bullion Market, u prva dva mjeseca 2015. godine zabilježila je rast prodaje od 250 posto

VIDEO

Novi financijski proizvod koji je na hrvatsko tržište uveden krajem 2013. godine, od početka 2015. godine bilježi sve značajnije rezultate. Najveća tvrtka u djelatnosti trgovine investicijskim zlatom, Auro Domus Bullion Market, u prva dva mjeseca 2015. godine zabilježila je rast prodaje od čak 250 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Investicijskim zlatom počeli smo se baviti ulaskom u EU jer je to oblik investicije na koji se ne plaća porez, nema carine, trošarine ni PDV-a od 25 posto, nema poreza na luksuz. Znači riječ je o čistoj neto cijeni zlata oslobođenoj svih davanja - objasnila je direktorica prodaje Auro Domusa Mirjana Bagić. 

Možete investirati na dva načina. Tako da donesete svoje zlato i želite ga rastaliti i za to dobijete zlatnu polugu ili karticu u toj vrijednosti. Jedan gram zlata vrijedi 350 kuna. Drugi je način da kupite zlato u vrijednosti koja vam odgovara nakon čega ga ulažete po mogućnosti na dulje vrijeme i po pravilu u tri trećine. Odnosno, jedna trećina se uloži u nekretnine, jedna u novac ili banku i jedna u samo zlato.

- Tako u slučaju bilo čega, primjera inflacije, imate nešto što vam u tom trenu pomaže jer papirnati novac u nekim kriznim vremenima nije garancija dok se gramska pločica uvijek može zamijeniti za kruh i mlijeko - dodala je. Investirati može bilo tko od fizičkih do pravnih osoba. Investira se sve od jednog grama, odnosno 350 kuna do jednog kilograma po polugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Postoje i poluge od 12,5 kilograma, koje radimo po narudžbi, ali rijetko, to su uglavnom bankarske poluge trenutne vrijednosti 3,5 milijuna kuna - kaže. Zlato se može unovčiti u bilo kojoj Auro Domusovoj poslovnici, dok se u svijetu ono može unovčiti i u bankama. Taljenje zlata u poluge radi se u najvećoj talionici u Hrvatskoj smještenoj na tajnoj lokaciji, a vodi je unuk osnivača Auro Domusa Armin Dessardo i jedan od njegova tri sina, Loris.

Tu se raznorazni “sirovi” nakit oko dvadesetak minuta topi na visokoj temperaturi nakon čega se pročišćava od svih nečistoća te lijeva u kalup i brzinski hladi na sobnoj temperaturi i hladnoj vodi nakon čega slijedi rendgensko snimanje finoće. Obiteljski biznis, koji iduće godine slavi sto godina postojanja, danas je najveći u Hrvatskoj, kako u otkupu, tako i taljenju i sada investicijama u zlatu. Samo u posljednje tri godine u njihovoj talionici rastaljeno je deset tona nakita. Također u ponudi su i kartice sa zlatnim polugicama od 0,5 grama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u