News

Komentari 39

Hrvatice u Wuhanu: 'Iz grada ne možemo, ovdje smo zapele'

Hrvatice u Wuhanu: 'Iz grada ne možemo, ovdje smo zapele'

Uz Tajanu i Margitu, u Wuhanu se nalazi još dvoje Hrvata. Nitko od njih ne smije van grada. Svi se nadaju da će to uskoro prestati, ali čine sve da budu opušteni i ne paničare

Pozdrav svima iz Wuhana, epicentra koronavirusa. Ovo je Tajana, ja sam Margita, mi smo djevojke iz Zagreba, javile su se dvije Hrvatice iz trenutno najveće karantene na svijetu za RTL. Uz njih dvije, u Wuhanu se nalazi još dvoje Hrvata koji ne mogu nikamo iz grada dok opasnost od zaraze ne prođe. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ovdje smo zapeli i ne možemo iz grada ni iz provincije, ali činimo sve da bude opušteno. Uglavnom, ne izlazimo van, ceste su prazne. Ide se van kad je nužno, do dućana. Imamo puno svega, nemamo razloga ići van, čuvamo se i ne brinemo se. Čekamo da nam jave kad ćemo moći van iz grada - ispričala je Margita. 

S njima je i crnogorski student Stefan

- Evo me u najvećoj karanteni na Zemlji. Prometa gotovo pa da nema, a pet sati je popodne. Ljudi su u domovima, štite se, izbjegavaju životinje, nose maske i žive čudan karantenski život. Nadamo se da će to ubrzo prestati. Kineske vlasti daju sve od sebe kako bi riješili situaciju - ispričao je. 

Smeta im jedino što su sve informacije na kineskom i od njih nemaju previše pomoći. 

- Najčešće upute jesu da peremo ruke minimalno 20 sekundi, da ne idemo van bez maske, da izbjegavamo gomile, kojih ni nema - ispričala je Tajana. 

 

Najčitaniji članci