News

Komentari 97

Turisti iz Wuhana došli su u Neum: Liječnici ih pregledavaju

Turisti iz Wuhana došli su u Neum: Liječnici ih pregledavaju

Inače, kineski stručnjaci su u nedjelju na konferenciji rekli da se inkubacija kreće od jednog do 14 dana, a virus može zaraziti i druge tijekom tog razdoblja

Autobus koji je u subotu prijepodne došao u Hrvatsku preko Bregane, a u kojem je 29 kineskih turista, od kojih je 18 iz Wuhana, odakle je krenuo korona virus, stigao je u nedjelju poslijepodne u Neum, javlja Avaz

Ispred motela u kojem bi trebali odsjesti su ih pregledali liječnici, kako bi utvrdili da nemaju simptome virusa koji se brzo širi. Avazu su iz Granične policije potvrdili da će turisti prenoćiti u Neumu te da će u ponedjeljak stići u Sarajevo. Već su ranije na graničnom prijelazu službenici Zavoda za javno zdravstvo FBiH obavili sve potrebne mjere u kontroli turista. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Podsjetimo, kako smo neslužbeno doznali, turisti su prije toga bili u Dubrovniku, a svoje putovanje po Europi započeli su u Milanu. Tamo su ih na zračnoj luci pregledali i nisu imali simptome virusa. Kako doznajemo, turisti iz Kine idu prema Sarajevu. 

Doznajemo da su ih epidemiolozi stalno pratili te su se morali javljati dok su u Hrvatskoj. 

Inače, kineski stručnjaci su u nedjelju na konferenciji rekli da se inkubacija kreće od jednog do 14 dana, a virus može zaraziti i druge tijekom tog razdoblja. 

Najčitaniji članci