Obavijesti

News

Komentari 35

Hrvatska će se pržiti na 30 °C, a od srijede crveni meteoalarm: Žuta kiša iz Afrike i olujna bura

Hrvatska će se pržiti na 30 °C, a od srijede crveni meteoalarm: Žuta kiša iz Afrike i olujna bura

Gotovo 30 °C očekuje se u utorak, a u srijedu će puhati umjereno do jako jugo najprije na sjevernom Jadranu a onda će okretati na buru, koja će pod Velebitom imati olujne udare...

VIDEO

S početkom travnja stiglo je iznadprosječno toplo vrijeme, a čini se po temperaturama kao da je ljeto ove godine uranilo. Ipak, s gotovo 30 °C koje se očekuju u utorak, već u noći na srijedu stiže promjena vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Uživanje na Bačvicama uz valove 01:56

Gotovo 30 °C očekuje se u utorak, a diljem Hrvatske bit će iznadprosječno toplo te većinom sunčano, na zapadu zemlje prolazno s više oblaka. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu umjereno jugo, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Najniža temperatura zraka od 9 do 14, po gorskim kotlinama i malo niža, na Jadranu između 11 i 15 °C. Najviša dnevna od 25 °C do 30 °C, dok će duž obale i na otocima biti između 21 i 26 °C.

Rekordne temperature

Nižu se rekordno topli mjeseci, jedan za drugim. U Dalmaciji, tako i u Splitu, mnogi već uživaju u kupajući se u moru. I Jadran bilježi trend zagrijavanja i rasta temperature, barem na onom površinskom dijelu.

- Ovo je rekordan dio travnja otkad postoje mjerenja. A to se može očekivati i dalje jer El Niño i dalje traje, a plinovi staklenika koje čovjek proizvodi ne opadaju značajno. I dalje se betonira, asfaltira, postoje ratovi, eksplozije - rekao je za HRT prof. dr. sc. Branko Grisogono.

Žuta kiša, saharski pjesak i olujna bura: Na snazi meteoalarm

Ipak, od noći s utorka na srijedu stiže promjena vremena, a na snazi za srijedu je i crveni meteoalarm za dio Hrvatske.

Bit će pretežno sunčano, a u srijedu prolazno s više oblaka i vrlo malom vjerojatnošću za poneku kap kiše na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u srijedu prolazno jak. Afrički zrak nad zapadnu Europu donosi znatne količine saharskog pijeska koji će od utorka zamutiti i atmosferu nad našim krajevima.

U srijedu će puhati umjereno do jako jugo najprije na sjevernom Jadranu a onda će okretati na buru, koja će pod Velebitom imati olujne udare. U četvrtak će se proširiti duž obale i postupno slabjeti. Temperatura na moru bez znatnije promjene, a na kopnu dnevna osjetno niža od današnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.