Obavijesti

News

Komentari 19

Hrvatska i Kina surađivat će na području uzajamnih ulaganja

Hrvatska i Kina surađivat će na području uzajamnih ulaganja
4

Odnose Hrvatske i Kine Bangguo smatra modelom suradnje zemalja različitih kultura i političkih sustava. Njega je premijer Milanović ugostio u Banskim dvorima

VIDEO

Premijer Zoran Milanović u Banskim dvorima ugostio je predsjednika stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wua Bangguoa. U njihovoj nazočnosti potpisan je i memorandum o suradnji u području uzajamnih ulaganja između hrvatskog Ministarstva gospodarstva i kineskog ministarstva trgovine, piše vecernji.hr.

Uime Kine memorandum je potpisao zamjenik ministra trgovine Zhong Shan, a uime hrvatskog Ministarstva gospodarstva svoj je potpis na memorandum stavila zamjenica ministra Radimira Čačića, izvijestila je Vlada.

– Iznimno su nam važni bilateralni gospodarski odnosi, a danas smo definirali ključne sektore koji su bitni Hrvatskoj zbog nerazmjera veličine i ekonomske snage u odnosu na Kinu. Definirali smo obostrani interes suradnje na područjima infrastrukture, energetike, a nadamo se i suradnji u turističkom sektoru kako bismo povećali dolazak turista iz Kine – kazala je nakon potpisivanja memoranduma Tamara Obradović Mazal i dodala da je memorandum zapravo most koji pažljivim usmjeravanjem u konkretne projekte trebaju omogućiti povećanje kineskih investicija u Hrvatsku.

Bangguo je u Hrvatsku došao na poziv predsjednika Sabora Borisa Šprema s kojim se sastao pije nego je posjetio premijera Milanovića.

Odnose Hrvatske i Kine Bangguo smatra modelom suradnje zemalja različitih kultura i političkih sustava te je naglasio da se Hrvatska treba fokusirati na "gospodarsku suradnju kao najvažniju točku međudržavnih odnosa".

– Hrvatsku i Kinu, iako su geografski udaljene, spajaju značajne povijesne i kulturne veze. Hrvatska je pouzdan prijatelj Kine u jugoistočnoj Europi, a Kina će imati prijatelja u Hrvatskoj i kad uđemo u Europsku uniju – istaknuo je predsjednik Sabora i dodao da će Hrvatska nastaviti podržavati načelo "jedne Kine" pozdravivši proces izgradnje povjerenja preko Tajvanskog tjesnaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...