Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Hrvatska naljutila Grčku zbog jako dobre turističe sezone

Od Europske Komisije su Grci tražili provjeru zakonitosti potpora koje je hrvatsko Ministarstvo turizma odobrilo ove i prošle godine. Potpore su u skladu s propisima

Pixsell
Foto: Pixsell
12 komentara

Iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Ministarstva turizma su izvijestili kako su mjere za poticanje hrvatskog turizma pod povećalom hrvatske antimonopolske agencije. Provjeravaju jesu li potpore u skladu s propisima. iz AZTN-a su obavijestili kako su mjere uglavnom u skladu s propisima. Neke mjere koje Ministarstvo vodi kao potpore uopće i nisu potpore jer se time ne pomaže konkretnim poduzetniku već zemlji u cjelini. Potpore koje daje Ministarstvo turizma nisu 'napali' iz AZTN-a već to smeta nekima od članica Europske Unije, kao što je Grčka, koje su ostale začuđene dobrim rezultatima hrvatskog turizma, dok je njihov turizam ove godine u minusu. Zbog tih rezultata su tražili od Europske Komisije provjeru zakonitosti. 

Hrvatsku je u prvih osam mjeseci ove godine posjetilo 8,7 milijuna turista, tj. tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Potpore su u skladu s propisima, a iz AZTN-a su upozorili kako s tim potporama treba biti oprezan jer bi mogle naljutiti konkurenciju na turističkom tržištu, piše Jutarnji list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message