Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
114 komentara

Hrvatska opet zavijena u crno: Proračun 'nestao' - u listopadu

Ekonomski institut Molinari proveo je istraživanje želeći utvrditi koliko brzo zemlje troše svoj proračun. Hrvatska je svoj proračun potrošila 67 dana prije kraja godine

Pixsell/24sata
Foto: Pixsell/24sata
114 komentara

Hrvatska je još u listopadu protrošila sav svoj prihod za 2015. godinu odnosno 67 dana prije kraja kalendarske godine. Tako pokazuje infografika koju je izradio nezavisni ekonomski institut Molinari

Francuskoj se to dogodilo 9. studenog, Španjolskoj 30. listopada, Cipru 12. listopada. Sve se to lijepo vidi na karti koju su izradili, a zemlje su obojili u četiri boje. U najgorem su stanju crno obojene među kojima je - Hrvatska.

Velika Britanija je 11. studenog potrošila svoj prihod odnosno 51 dana ranije.

Mi smo tako "u istom loncu" sa Slovencima. Francuzima, Španjolcima, Portugalcima i Bugarima i Cipranima. Ništa u puno boljem stanju nisu ni zemlje u crveno obojene kao što su Velika Britanija, Finska, Italija, Mađarska i Slovačka. Bolje od njih stoje zemlje označene žutom bojom kao što su Poljska, Belgija, Rumunjska i Latvija.

Samo se  četiri zemlje nisu našle u deficitu, a to su Danska, Njemačka, Litva i Estonija i one su označene zelenom bojom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message