Obavijesti

News

Komentari 179

Z. Milanović je došao u stožer te na ulazu poslao poljubac

Z. Milanović je došao u stožer te na ulazu poslao poljubac
45

Malo iza ponoći u stožer koalicije Hrvatska raste u Tvornicu kulture je stigao predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Otišao je u VIP ložu. Dočekao ga je pljesak

VIDEO

>>> Zadnja informacija

0.32 sati - Zoran Mialnović je održao kratak govor u stožeru i pozvao je MOST da što prije sjednu i razgovaraju. Više pročitajte OVDJE.

0.05 sati - Zoran Milanović je došao u stožer. Na ulazu je poslao poljubac te je otišao u VIP ložu.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović stigao u stožer

VIDEO

0.01 sati - Očekuje se dolazak Zorana Milanovića u stožer. Prve službene nepotpune rezultate DIP-a u stožeru prate pljeskom.

23.51 sati - Božo Petrov će se tek obratiti predsjednicima stranaka s kojima će obaviti razgovore. Vjerujem da će se postići dogovor i da neće biti novih izbora . Do nove obale se može jedino preko mosta. MOST je dobio nešto više mandata nego što su ispitivanja javnog mišljenja pokazivala, ali MOST je ključni partner i bez njega nemo nove vlade. MOST-u je kao i nama stalo da zemlja ide naprijed, da se Hrvatska razvija, to je glavni motiv naše koalicije. Domoljubna koalicija trenutno ima 60 mandata i u tome su i tri mandata dijaspore. Mi imamo trenutno 54 plus četiri mandata IDS-a to znači da smo mi u Hrvatskoj dobili mandat više i mislim da je vrijeme da se na referendumu u Hrvatskoj postavi pitanje, žele li građani da dijaspora određuje pobjednike na izborima , rekao je Nenad Stazić . Stazić je rekao i kako vjeruje da će nacionalne manjine pričekati te se pridružiti pobjednicima.

- Oni nemaju što raditi u oporbi - rekao je Stazić.

23.34 sati - Ja sam optimističan, zahvaljujem svima onima koji su glasovali za nas. Uvjeren sam da ćemo mi naredne četiri godine voditi Hrvatsku, a put vodi preko MOST-a. Mi smo prirodni partner MOST-a. Znamo što je HDZ sve pokušavao da uništi MOST. MOST i koalicija Hrvatska raste bi bili dobitna kombinacija za Hrvatsku, rekao je Željko Jovanović.

23.18 sati - Riječ je o hrvatskim interesima i budućnosti, a ne o mojem ili bilo čijem interesu. Ima tema gdje trebamo tražiti konsenzus. Vrlo je važno tražiti okupljanje političkih stranaka. Ja vjerujem u razumnost i razboritost hrvatske politike da će ovo znati tumačiti, rekao je Josip Leko .

23.17 sati - Rezultati se mijenjaju iz trenutka u trenutak. Vidjelo se da građani daju povjerenje MOST-u. To je poruka svima nama, ne samo vladi nego i drugim strankama. Mi smo otvoreni za razgovore s MOST-om, rekao je Mirando Mrsić .

23.11 sati - Siniša Hajdaš Dončić je rekao kako vjeruje da će SDP-ova koalicija formirati novu sljedeću vladu.

- Tu je i dijaspora i Domoljubna koalicija je tu u prednosti, no tu su i IDS i manjinske stranke i vjerujem da ćemo mi formirati novu sljedeću vladu. Sutra ili prekosutra ćemo početi pregovore kada se budu definirali rezultati izbora. Očekivali smo da ćemo, bez rezultata dijaspore biti izjednačeni s HDZ-om - rekao je Hajdaš Dončić.

23.02 sati - Željko Jovanović rekao je kako je on očekivao dobre rezultate i vjeruje da će u konačnici i sljedeće četiri godine vladu voditi Zoran Milanović. Drago mu je da je u Rijeci postignut sjajan uspjeh. Za MOST je rekao da su vjerojatno i oni iznenađeni svojim rezultatom i uvjeren je da će im MOST pomoći u provođenju reformi.

- Problem MOST-a je da to nije stranka već skupina ljudi, od kojih se neki, pretpostavljam nikad nisu ni sreli. Ali ako imaju čvrstu viziju to ne bi onda trebao biti problem - kaže Jovanović.

23.00 sati - Treba pričekati do kraja. Nije nas napustio optimizam. Bilo bi nam drago da MOST ostane principijelan i da razgovaramo o reformama. Ne vidim kako bi MOST mogao ići u koaliciju s HDZ-om koji je dvaput opljačkao Hrvatsku. Nadam se da će ostati homogeni.  Bilo bi nam drago ako MOST ostane principijelan i zaista želi razgovarati o reformama. Mi ih provodimo već 4 godine i što se nas tiče, otvoreni smo za raspravu o reformama. Mi smo izveli Hrvatsku iz krize, rekla je Milanka Opačić. Svjesna je da je ovo prvi puta da imamo ovakvu situaciju da treba koalirati s jednom koalicijom.

22.50 sati - Sve što govori Božo Petrov može se uklopiti u ono što je radila Milanovićeva vlada. Reforme da, izvoz raste, raste proizvodnja, reforma javne uprave da i to smo pokrenuli. Reforme su nužne kako bi se dalje razvijali, reforme i promjene, struka to nam treba u novom mandatu, nitko ne može sve sam u ovoj zemlji, rekao je Joško Klisović.

22.47 sati - Porastao je rezultat koalicije Hrvatska raste i odmah se u stožeru prolomio pljesak i skandiralo se: "Pobjeda, pobjeda". Mladi su nazdravljali uz povike oduševljenja.

22.43 sati - Solidan rezultat, još postoji mogućnost za sastavljanje vlade. Možemo sa svima, osim s teškom desnicom. Postoji matematička mogućnost za sastavljanje vlade, rekao je Zlatko Komadina.

22.15 sati - Ovo je mali uzorak, i obrađena su manja biračka mjesta, pa mi je logično da po njima HDZ ima prednost. Treba pričekati veći uzorak i prave rezultate, rekao je Peđa Grbin .

- Treba stvari gledati realno. Rezultati nisu nikome dali apsolutno povjerenje, svi će morati tražiti partnera. U sadašnjoj situaciji bitno je da završimo razgovore o budućnosti, projektima i problemima. Imamo pravo očekivati da će druge stranke prepoznati kako smo vodili u prijašnje četiri godine Hrvatsku, izjavio je Josip Leko, predsjednik prošlog saziva Sabora.

22.21 sati - Nakon objave neslužbenih DIP-ovih rezultata, SDP-ovci su u šoku i nevjerici. Nevjerojatno im je da su odstupanja izlaznih anketa i službenih rezultata tako velika, no još se nadaju da će se rezultat preokrenuti.

Istaknuti SDP-ovci povukli su se u VIP salon, očekuju dolazak šefa stranke Zorana Milanovića.

22.18 sati - Vesna Pusić je rekla da je neprimjereno dizati euforiju.

- Imamo 57 mandata s IDS-om. Tko bude sastavljao buduću vladu morat će smireno i racionalno pregovarati s MOST-om. Građani su očito htjeli da nitko ne može sastaviti vladu sam nego mora pregovarati s trećom najuspješnijom opcijom. Kako će rezultati na kraju izgledati, to ne znam ni ja - rekla je Pusić.

22.11 sati - Velika koalicija je Hrvatska raste i MOST. Idemo napraviti tu koaliciju i provesti reforme i napraviti bolju Hrvatsku. Predsjednik vlade će to komunicirati na toj razini, a ja sam još tijekom kampanje imao s kolegama kontakte da vidimo što je dobro napraviti za Hrvatsku. Neslužbeno, a sad ćemo krenuti u službene razgovore, rekao je Ivan Vrdoljak.

22.05 sati - Mi smo u poziciji da ravnopravno sudjelujemo u procesu formiranja nove Vlade, naravno sa MOST-om ako se zadrže ovakvi rezultati, rekao je Branko Grčić komentirajući rezultate izlaznih anketa.

- MOST je treća snaga i kao takav će zasluživati i ozbiljnu poziciju u novoj Vladi. Što se tiče samog procesa ovih dana to je prije svega razgovor o programima i usklađivanje stajališta. On imaju neke svije poglede, mi imamo svoj put koji smo već potvrdili. Mi smo ovih par mjeseci s tendencijom rasta, naši suparnici s tendencijom pada i sve ide u tom smjeru da je logično da mi budemo ti koji ćemo zajedno s MOST-om nastaviti ovaj ozbiljni posao - izjavio je Grčić.

Iako je MOST jasno rekao ne postizbornoj koaliciji sa SDP-om i HDZ-om napomenuo je da su oni ti koji o tome odlučuju.

- To vjerojatno znači da će na neki drugi način poduprijeti formiranje nove Vlade jer po anketama oni bi trebali biti ozbiljan faktor - kazao je.

21.56 sati - Matić je rekao da je dobro da se pored dvije velike stranke pojavila stranka koja je polučila dobar rezultat.

- MOST ne može sam sastaviti vladu nego mora u koaliciju. Nadam se da će biti pametni i znati što će činiti - rekao je Matić.  Rekao je i da u politici nikada ne treba reći nikad i da je dobio snažan poriv da ostane ministar branitelja.

Vedran Mornar je rekao kako su rezultati tijesni i kako sve ovisi o koaliciji.

- Ova je vlada imala dobre rezultate i zaslužila je nastavak - rekao je Mornar.

21.54 sati - Predrag Matić je rekao da je dobio prijetnje za vrijeme izborne šutnje. Više pročitajte OVDJE.

21.53 sati - Rezultati su dobri nisu odlični i jedna i druga strana imaju šanse, rekla je Vesna Pusić. Na pitanje da li je MOST iznenađenje Pusić je rekla:

- Dobili su veći broj nego što sam mislila, ali mislila sam da će dobiti puno.

Na pitanje o lošoj prolaznosti ORAH-a kratko je rekla da je MOST preuzeo glasače.

21.46 sati - Kampanja je hvala Bogu završila i sutra počinje realan život i političari moraju zaboraviti kampanju. Ona se vodila na razini retorike, a ne na realnim stvarima. Ocjenu rezultata ne možemo dati jer ih još nema. Nitko nije dobio povjerenje građana svi će morati tražiti neka savezništva. Imali smo padove, a na kraju uzlet. HDZ još vodi kampanju. Ja sam zaprepašten da u izbornoj noći vodimo kampanju jedni protiv drugih. SDP je dobio priznanje od građana, a nitko nije dobio dovoljno da može voditi Hrvatsku bez novih dogovora, rekao je Josip Leko . Dodao je i da misli da SDP može s MOST-om.

- Mi smo zainteresirani za modernizaciju Hrvatske i svjesni smo da moramo  raditi reforme - rekao je Leko.

21.32 sati - Ne znam čemu se mogu veseliti nakon ove sramote koju su doživjeli obećavajući dvotrećinsku većinu. Nakon ovoga očekujem da Karamarko podnese ostavku, to bi bilo u najmanju ruku moralno. Ne samo zbog SDP-a i MOST-a, narod je odlučio da ne želi takav HDZ. Imali su ogromnu prednost, a dogodilo im se prava sramota, rekao je Ranko Ostojić.

21.28 sati - Dolazak Zorana Milanovića u stožer se ne očekuje prije 22 sata.

21. 18 sati - U stožeru se okupljeni goste kanapeima.

21.17 sati - Apsolutno sam zahvalan svima koji su nam dali podršku. Tek smo počeli brojati glasove, kazao je Igor Dragovan i naglasio kako su najvažniji rezultati same Vlade.

- Moramo čekati da se izbroje glasovi, kazao je Igor Dragovan i naglasio kako je SDP dokazao da zna voditi državu.

21.11 sati - Ranko Ostojić je rekao kako što se tiče izbjeglica sve teče sve redovno. Rekao je i da noćas očekuju nove ljude. Komentirao je i rezultate izlaznih anketa.

- Pozitivno je što se dogodilo da su ljudi odbili opciju koja je bila sprema se obračunati s neistomišljenicima. SDP je napravio svoj dio posla. Što će biti dalje, prepustimo ljudima koji će voditi daljnje dogovore - rekao je Ostojić i dodao da je MOST-u čestitao na rezultatu.

- Mislim da su to zaslužili. MOST spada u opciju koja je bila bolja od onoga što je nudila stranka koja je imala veliku prednost u anketama. Rezultat Živog zida je prilično skroman, ne znam što će na kraju s njima biti.  Večeras ćemo imati dugu noć, čekajući rezultate - rekao je Ostojić i naglasio da Hrvatskoj nisu nužne koalicije nego dogovori.

21.01 sati - Sastavljanje većine bi se moglo protegnuti duboku u prosinac. Izlazne ankete su dobre, ali ni na jednim izborima dosad naši rezultati nisu bili bolji od njih, rekao je Ivan Račan.

- Čini se da veliki broj građana očekuje Mesiju da dođe i riješi sve njihove probleme. Oni imaju pravo na to, ali Mesija neće doći. Ne vidim način da MOST ispuni sve ono što je obećao pogotovo što među sobom imaju ljude koji su u vladi Jadranke Kosor uvodili harač - rekao je Račan.

20.53 sati - U stožer koalicije Hrvatska raste je stigao Ranko Ostojić i to ravno iz izbjegličkog kampa u Slavoniji. Rekao je da će se maksimalno zadržati sat vremena jer je u Hrvatsku danas stiglo 6000 izbjeglica, a noćas ih se očekuje još toliko.

20.45 sati - Mirando Mrsić je rekao kako "crne košulje Branimiru Glavašu očito nisu donijele ništa". Rekao je i kako misle da im HDSSB neće trebati za koaliciju.

20.30 sati - Da nam je jutros netko ponudio ovakve rezultate odmah bismo potpisali. Mandati MOST-a pokazuju da nema povratka na staro. Samo se nadam da će se postizborne koalicije sklapati iznad, a ne ispod stola kako to voli HDZ, rekao je Arsen Bauk.

20.22 sati - U stožeru koalicije Hrvatska raste vlada dobra atmosfera. Milanka Opačić rekla je kako koalicija SDP-a i HDZ-a nije moguća, a to je potvrdio i Mirando Mrsić.

- Mi smo puno toga napravili i izvukli smo Hrvatsku iz recesije i tko je spreman s nama nastaviti na tom putu, spremni smo s njim razgovarati. Pričekat ćemo službene rezultate izbora i onda ćemo moći reći s kim ćemo ići u razgovore - rekla je Opačić. Mrsić je rekao da je MOST iznenađenje, ali i nije jer se vidjelo da je raspoloženje građana zadnje vrijeme išlo u prilog MOST-u.

20.10 sati - U Tvornici je trenutno maksimalno stotinjak ljudi, HNS-ovci će doći iza 21 sat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:36

20.05 sati - Igor Dragovan je rekao kako su znali da će rezultat biti neizvjestan.

- Pred nama je duga noć u kojoj će se brojati glasovi, moramo čekati rezultate - rekao je Dragovan.

20.01 sati - Arsen Bauk je rekao kako, ako ovako ostane, izvjesno je da bez MOST-a nitko neće moći formirati saborsku većinu.

- Pričekat ćemo rezultate. Ako ovako ostane, izvjesno je da bez MOST-a nitko neće moći formirati saborsku većinu. Ja mislim da je suparnička strana očekivala puno više. Očekujem da će nam se priključiti IDS i veći dio zastupnika manjina. Rezultat ovih izbora je da nema povratka na staro - rekao je Bauk.

19.46 sati - U stožeru koalicije Hrvatska raste vlada atmosfera preispitivanja i svi se pitaju jesu li mogli bolje.

- Želim zahvaliti svima koji su izašli na izbore i koji su dali glas koaliciji Hrvatska raste. Ovo su izlazne ankete i s njima valja biti oprezan. Ali možemo biti zadovoljni jer smo pokazali da možemo. Sad smo izjednačeni s glavnim protivnikom, a ovo će se još mijenjati. MOST je sada na 18 mandata, vidjelo se zadnjih dva, tri tjedna da oni rastu. Koliko su jaka opcija to još treba vidjeti - rekla je Gordana Sobol.

19.37 sati - Zoran Milanović je na Facebooku objavio sljedeće:

- Hvala svima što ste izašli na izbore i iskazali nam povjerenje. Hvala i promatračima, volonterima te svima koji su dali svoj doprinos na ovim izborima. Zajedno pratimo rezultate večeras!

19.30 sati - Vidjet ćemo sve dok se prebroje listići. Bit će ovo duga noć dok se ne prebroje svi listići. SDP zbog budućnosti u Hrvatskoj spreman je na sve razgovore, ali pričekajmo , rekla je Milanka Opačić.

19.26 sati- Sve što MOST hoće, mi možemo potpisati, to je desnica kakvu Hrvatska treba, rekao je Peđa Grbin.

19.24 sati - U odnosu na broj mandata koji su osvojile pojedine stranke nisam iznenađen. Do sada su ove ankete pogađale. Bio je trend u zadnjim istraživanjima u smjeru rasta MOST-a. Na razini države teško da će se nešto mijenjati više od plus, minus dva, rekao je ministar Arsen Bauk.

19.15 sati - Vidjet ćemo još. Ovo će biti duga noć. Veseli me veliko povjerenje građana nasuprot anketama od prije 6 mjeseci po kojima je HDZ tvrdio da će imati 20 mandata prednosti. Očekujem da će u nekim jedinicama rezultati biti drugačiji. Naprimjer u desetoj. Na svakim izborima neka treća opcija ponešto osvoji, nekad su to bili laburisti, a sada Most ili Živi zid. Ne bih predviđao kome će se oni prikloniti - komentirao je Gordan Maras.

- Očekujem da će naša koalicija dobiti 60 mandata - rekao je Maras.

19.11 sati - Mirando Mrsić je zahvalio građanima koji su izašli na izbore.

VIDEO

- Pričekajmo rezultate ovo su ipak izlazne ankete - rekao je Mrsić. Ministar Siniša Hajdaš Dončić je zahvalio svima koji su glasovali za koaliciju Hrvatska raste i  rekao:

- Vidjet ćemo, sutra je novi dan.

VIDEO

19.09 sati - Nakon što su objavljeni rezultati izlaznih anketa odjeknuo je mlaki pljesak, a jedan je SDP-ovac komentirao: "Gdje smo bili prije deset mjeseci, ovo je odlično".

U stožeru koalicije Hrvatska raste počeli su se okupljati ministri i simpatizeri. Stigao je i politički konzultant Alex Brown . Napetost i neizvjesnost rastu. Ipak, lozinku za pristup bežičnoj mreži su postavili prilično optimistično. Ime mreže je HrvatskaRaste, a lozinka pobjeda2015.

Političari se nalaze u VIP loži u koju novinari nemaju pristup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...