Obavijesti

News

Komentari 4

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane s potresom pogođenog područja da ispune zahtjev

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane s potresom pogođenog područja da ispune zahtjev

Novčana pomoć namijenjena je građanima koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište na dan 28. / 29. prosinca 2020. godine na potresom pogođenom području u nekretnini koja je pretrpjela materijalna oštećenja

VIDEO

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane s potresom pogođenog područja, a čija nekretnina je oštećena potresom da ispune zahtjev za isplatu novčane pomoći. Zahtjev je moguće ispuniti do 19. veljače 2021. godine. Do sada je ispunjeno i predano više od 9.000 zahtjeva.

Novčana pomoć koja će se isplaćivati građanima odnosi se na sredstva prikupljena Apelom i donatorskim telefonom. Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 07.2.2021. godine uplaćeno je 6997 donacija u ukupnom iznosu od 47.358.623,53 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 94686 poziva u vrijednosti od 591.787,50 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera). Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu.

Kriteriji

Novčana pomoć namijenjena je građanima koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište na dan 28. / 29. prosinca 2020. godine na potresom pogođenom području u nekretnini koja je pretrpjela materijalna oštećenja, a koja će se demonstrirati fotografijama, potvrdom statičara ili izjavom / opisom oštećenja, fotografijom naljepnice i slično. Potresom pogođeno područje uključuje Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

Proces isplate

Zahtjev se može ispuniti u evakuacijskim centrima na potresom pogođenom području, u svim društvima Crvenog križa diljem zemlje, u jedinicama lokalne samouprave te u poslovnicama Hrvatske pošte. Popis svih adresa moguće je pronaći na internetskoj stranici www.hck.hr. Također, mobilni timovi Hrvatskog Crvenog križa obilaze najudaljenija sela i zaseoka te na licu mjesta pomažu građanima u popunjavanju zahtjeva. S obzirom na zahtjevnost terena, podršku u dostavljanju zahtjeva pruža i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Na telefonskom broju 0800 11 88 te na internetskoj stranici www.hck.hr građani mogu dobiti sve potrebne informacije o popunjavanju zahtjeva.

Način isplate

Novčana pomoć će se isplaćivati na dva načina, a prema odabiru podnositelja zahtjeva: uplatom na tekući račun ili zaštićeni račun te putem Hrvatske pošte (preuzimanje u poslovnici ili isplata putem poštara koji djeluje na potresom pogođenom području).

Iznos pomoći

Korisnici jednokratne novčane pomoći su samci ili objedinjeno članovi kućanstva. Po završetku prikupljanja zahtjeva, zaključno s 19. veljače 2021. godine, a s obzirom na njihov ukupan broj, definirat će se točan iznos novčane pomoći.

Apel za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, kao i donatorski telefon bit će aktivni do 28. ožujka 2021. godine, a sva preostala sredstva po završetku bit će jednako podijeljena potresom pogođenom stanovništvom po spomenutom kriteriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.