News

Komentari 19

Hrvatski čuvar umro u Kabulu: Pao je u kupaonici i slomio vrat

Hrvatski čuvar umro u Kabulu: Pao je u kupaonici i slomio vrat

On je još prije 20 godina otišao raditi u inozemstvo i dva puta je obišao zemaljsku kuglu, pa sam se bojao svaki put kad bi bio neki napad, ispričao je njegov otac

Valentin Eskeričić (40) iz Kupine kraj Slavonskog broda umro je petak u Kabulu u Afganistanu, javlja Jutarnji list kojemu je tu informaciju potvrdilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Eskeričić je u Kabulu radio kao zaštitar privatne strane kompanije u jednom hotelu, a prema neslužbenim informacijama, pozlilo mu je u kupaonici pa se poskliznuo i slomio vrat. 

- Posjetio me predstavnik britanske agencije za koju je radio i rekao mi za njegovu smrt. Velik mi je to bio šok. On je još prije 20 godina otišao raditi u inozemstvo i dva puta je obišao zemaljsku kuglu, pa sam se bojao svaki put kad bi bio neki napad. I onda mi ovako iznenada jave da je umro, a trebao je idući mjesec doći doma - rekao je njegov otac. 

Prije nego što se zaposlio u hotelu, Valentin je osiguravao terentne brodove u Somailiji i naftne bušotine u Saudijskoj Arabiji, Libiji i Siriji. 

MVEP je Jutarnjem rekao da su krenuli s procedurom povratka Valentinovog tijela u Hrvatsku, a otac je istaknuo da će se i obdukcija napraviti u Hrvatskoj. 

Najčitaniji članci