News

Komentari 96

Hrvatski dragovoljac u Ukrajini: 'Ako odlučite doći, ne smijete otići, a plaća je oko 2270 kuna'

Hrvatski dragovoljac u Ukrajini: 'Ako odlučite doći, ne smijete otići, a plaća je oko 2270 kuna'

Nećete moći 'skočiti' doma kako biste riješili obveze; kredit, bolest, najam, smrtni slučaj u obitelji i bilo kakve druge probleme, rekao je Zagrepčanin Šeler

Dakle, još jednom svim vrućim glavama: tzv. internacionalna bojna, potpisuje se ugovor na neodređeno vrijeme, pri čemu je za vrijeme trajanja ugovora nemoguće napustiti Ukrajinu, obzirom da potpisom ugovora pristajete na status vojnog obveznika kojima je (18 do 60 godina starosti) zabranjen izlazak iz zemlje, pojasnio je Zagrepčanin Denis Šeler svima koji bi došli u Ukrajinu i pomoći joj u borbi protiv ruske invazije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ukrajincima je, naravno, drago kada im se strani dragovoljci priključe, ali to ne znači da je to posao u kojem možete 'dati otkaz' kad poželite. Mnoge su dirnule slike stradavanja Ukrajinaca i ljudi u toj zemlji, ali oni koji žele doći pomoći, nemaju pravu predodžbu težine i opasnosti ratne situacije u tim uvjetima. Denis je šest godina bio pripadnik pukovnije Azov, a sada se obratio javnosti.

- Potpisali ste ugovor i nećete moći 'skočiti' doma kako biste riješili obveze; kredit, bolest, najam, smrtni slučaj u obitelji i bilo kakve druge probleme - rekao je Šeler, piše Slobodna Dalmacija. Osim toga, pojasnio je i kako plaća koju dobiva dragovoljac u Ukrajini nije dovoljna za plaćanje kredita ili, primjerice, najam stana. 

- I iako se ne objavljuje službeno niti je još itko dobio plaću, ona neće biti veća od 300 eura (op.a. oko 2270 kuna) - kaže. 

Najčitaniji članci