News

Komentari 11

Hrvatskog vojnika helikopterom prevezli iz Napulja u Hrvatsku. Imao je tešku prometnu nesreću

Hrvatskog vojnika helikopterom prevezli iz Napulja  u Hrvatsku. Imao je tešku prometnu nesreću

Pripadnik HV-a je sudjelovao u prometnoj nesreći osobnim automobil kada je bio izvan službe, u bolnici se oporavljao gotovo mjesec dana, a nakon procjene liječnika, dogovoren je transport iz Napulja za Zagreb

Pripadnik Hrvatske vojske, koji je raspoređen u NATO-u Združeno zapovjedništvo snaga u Napulju, ozlijeđen je u prometnoj nesreći te prevezen je u utorak helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplova iz Italije u Hrvatsku, priopćili su iz MORH-a. 

Naime, nesreća u kojoj je pripadnik HV-a sudjelovao s osobnim automobilom, dogodila se 30. srpnja kada je bio izvan službe, a u Hrvatsku je prevezen zbog nastavka liječenja. Do tada bio je na liječenju u bolnici Santa Maria Della Grazie u Pozzuoliju u Italiji. 

- Osim drugih pripadnika HV-a koji su pružili potrebnu potporu članovima njegove obitelji, potporu su pružili i djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, kao i djelatnici NATO zapovjedništva - napisali su u priopćenju te dodali da je nakon procjene liječničkog tima odlučeno da je moguć transport pripadnika HV-a iz Italije u Hrvatsku. 

- Prijevoz se odvio u pratnji medicinskog tima iz sastava Zapovjedništva za potporu (dva liječnika i jedan medicinski tehničar) te jednog medicinskog tehničara iz KB Sveti Duh u Zagrebu gdje će pripadnik HV-a nastaviti daljnje liječenje - napisali su iz MORH-a. 

Najčitaniji članci