Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
172 komentara

'Hrvatskoj će trebati 15 godina da se približi većim državama'

Premijer Andrej Plenković u četvrtak navečer došao je na 29. obljetnicu osnutka HDZ-a Maksimir. Obljetnica se održala u Centru za kulturu i informacije u zagrebačkom Maksimiru

Zagreb: Svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka HDZ-a Maksimir
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
172 komentara

Premijer Andrej Plenković s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinović, ministrom turizma Garijem Cappellijem te ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom došao je na svečanu 29. obljetnicu osnutka HDZ-a Maksimir. Svečana obljetnica održala se u Centru za kulturu i informacije u zagrebačkom Maksimiru. Osim njih, došao je i nositelj liste za Europski Parlament Karlo Ressler te bivša ministrica Martina Dalić.

Ovo je Plenkoviću 10. obljetnica kojoj je prisustvovao na području Zagreba. 

- Imamo snagu, potencijal i zajedništvo za izbore 2021. godine, sigurno je rekao Andrej Plenković.

Objasnio je kakvi ljudi, po njemu, trebaju sjediti u EU Parlamentu te da će nam trebati barem 15 godina u Europskoj Uniji da se približimo njihovim razvijenijim državama članicama.

- Naša temeljna zadaća je skok prema razvijenijima. Za to će nam sigurno trebati barem prvih 15 godina u Europskoj Uniji. Nije svejedno tko vodi Hrvatsku i tko sjedi u EU parlamentu. To moraju raditi ljudi koji jako dobro razumiju kontekst, trenutak Hrvatske, razvojne ciljeve, znaju pravo i način djelovanja te ne govore floskule, objasnio je Plenković.

Osvrnuo se i na slučaj Agrokor te Petrokemiju.

- Mi kao Vlada imali smo znanje i hrabrosti da stvorimo okvir da spriječimo kolaps Agrokora. Malo je tko želio stati iza naše ideje, ali ta ideja nije propala. Sva su radna mjesta ostala, svi su OPG-ovi isplaćeni, svi su dobavljači dobili vremena da stanu na noge. Našli smo rješenje i za Petrokemiju, rekao je Plenković. 

Pojasnio je i kako se njegova Vlada ne razbacuje novcima te se ne zadužuje što je karakteristika svake dobre poduzetničke politike.

- Ne razbacujemo se i ne zadužujemo se, što je važna karakteristika svakog dobrog upravljanja. Pritom rasterećujemo i građane i poduzetnike, s 3 vala porezne reforme - s 6,5 milijardi rasterećenja i još 2 milijarde u tri vala rušenja administrativnih barijera. Ukupno je to 8,5 milijardi manje rasterećenja, objasnio je poduzetničku politiku svoje Vlade Plenković. 

Dao je podršku i nositelju liste za Europski Parlament Karlu Ressleru. Sam Ressler je rekao kako se njegov program temelji na tri stvari, a to su vrijednosti, stručnost te vjera u Hrvatsku.

- Hrvatskoj je mjesto u Europi, a također, nas sve spajaju kršćanski temelji. Sve što radimo je kroz zajedništvo na lokalnoj, nacionalnoj pa i europskoj razini, rekao je Ressler.

POGLEDAJTE PRIJENOS UŽIVO:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message