News

Komentari 33

Hrvatskom Escobaru 9 godina i mora uplatiti pola milijuna eura

Hrvatskom Escobaru 9 godina i mora uplatiti pola milijuna eura

Nagodio se i drugooptuženi Nizozemac Mario Boet (59) te je pristao na zatvorsku kaznu u trajanju šest godina i u državni proračun treba uplatiti 250.000 eura

Stjepan Prnjat nagodio se na devet godina zatvora i mora u državni proračun uplatiti 500.000 eura. Epilog je to velikog uskočkog predmeta koji se vodio na riječkom sudu, javlja Novi list.

Prnjata se teretilo u slučaju krijumčarenja ogroman pošiljke astronomske vrijednosti, što je lani u ožujku otkrivena u riječkoj luci. 

Nagodio se i drugooptuženi Nizozemac Mario Boet (59) te je pristao na zatvorsku kaznu u trajanju šest godina i u državni proračun treba uplatiti 250.000 eura.

Osmookrivljeni Kolumbijac Albernis Trujillo Sarria također se nagodio s uskočkom tužiteljicom i pristao na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i ima platiti u državni proračun 10.000 eura. 

Tako je za ovu trojicu optuženika, a sada i osuđenika, potvrđena optužnica i donesene presude na temelju nagodbe.

USKOK je Prnjata optužnicom teretio da je organizirao zločinačko udruženje i u sastavu takvog udruženja radio na krijumčarenju droge namijenjene prodaji. Za organiziranje zločinačkog udruženja i šverc droge u sastavu takve grupe optužena su još dvojica, Mario Boet (59) iz Amsterdama, državljanin Nizozemske, i Damir Družinić (60), trgovac iz Zagreba.

Osim njega i Prnjata, još su četvorica optuženih hrvatski državljani, a terete se za krijumčarenje kokaina u sastavu zločinačkog udruženja. To su Ante Lukenda (44), Filip Lukenda (40), Joz Lekaj (51) i Darko Bošnjak (57).

Podsjetimo, u kontejneru, za kojeg je deklaracija kazivala da je u njemu 20 tona metalnog otpada, pronađeno je u ožujku 2018. 100 kilograma kokaina čija se vrijednost, ako se uzme u obzir koliko bi se moglo zaraditi u uličnoj prodaji, procjenjuje i do 15 milijuna eura. Ova zapljena spada u pet najvećih i najvrednijih otkrića pošiljka droge ikad u Hrvatskoj.

Najčitaniji članci