Obavijesti

News

Komentari 85

'Ma tko na mene može utjecati? Živim tako da me nitko živ ne vidi, s prijateljima se ne družim'

'Ma tko na mene može utjecati? Živim tako da me nitko živ ne vidi, s prijateljima se ne družim'
7

Glavna državna odvjetnica na saborskom Antikorupcijskom vijeću je naglasila kako nije izložena pritiscima premijera. Istaknula je kako joj je samo prenio svoje mišljenje, ali nije tražio od nje kako da postupi

VIDEO

Neka se pitanja kontinuirano postavljaju u javnosti, jedno od tih je ovih dana ponovno otvorio premijer Andrej Plenković koji je, očigledno izazvan istupima predsjednika Zorana Milanovića, javno izjavio da je nazvao glavnu državnu odvjetnicu kako bi je upozorio da ne smije biti dvostrukih aršina na istupe dužnosnika, a imamo i spekulacije o redovitim kontaktima premijera i državne odvjetnice o predmetima koji se odnose na njegove ministre. Stoga je cilj ove sjednice da konačno stanemo na kraj spekulacijama i da na ovom posljednjem slučaju propitamo dopuštenu mjeru kontakata izvršne vlasti i DORH-a, pojasnio je Mostov Nikola Grmoja, predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća, zašto je pozvao glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek na saslušanje pred zastupnike. Želi čuti od nje postoje li politički pritisci na rad DORH-a.

PRATITE UŽIVO:

- Moram priznati da sam bila u dvojbi odazvati se saslušanju, ali odlučila sam doći iz poštovanja prema Saboru i institucijama hrvatske države. Ustav definira DORH kao samostalno i neovisno pravosudno tijelo, zabranjen je svaki oblik utjecaja. Zabranjeni su i konkretni oblici osobnog utjecaja, zlouporaba položaja, javnog istupanja, korištenje medija. Kao što se u našem društvu ne osuđuje spolno uznemiravanje, tako smatram da su neophodne rasprave utjecaja na pravosuđe u cjelini. Moram priznati da dugo razmišljam o organiziranju okruglog stola na tu temu, nažalost, ne dostaje mi vremena i financijskih sredstva - istaknula je na početku Hrvoj Šipek. 

'DORH je podvrgnut raznim pritiscima, ali ja ih ignoriram. Pritisku predsjednika Vlade nisam izložena'

Naglasila je kako DORH na čijem je čelu ne ispunjava želje. 

Hoće li šefica DORH-a ugasiti TV, s kojeg joj iskače Milanović, ili mobitel, s kojeg je zove Plenki?
Hoće li šefica DORH-a ugasiti TV, s kojeg joj iskače Milanović, ili mobitel, s kojeg je zove Plenki?

- Želim biti vrlo jasna, pritisku predsjednika Vlade nisam izložena, zakon je vrlo jasan i poštuju se granice. Premijer ima one informacije koje po zakonu smije imati. Ima li prisile političkih stranaka? Da. Prisile pojedinaca koji nisu uspjeli ostvariti svoje osobne interese? Da. Da li postoji prisila određenih lobija? Da. Niti ja niti drugi državni odvjetnici ne živimo na pustom otoku i naravno da nije lako slušati izjave pojedinaca koji misle da sve znaju, a ne znaju. DORH je podvrgnut raznim pritiscima, ali ja ih ignoriram - poručila je dodavši kako se od nje ne treba očekivati da će komentirati izjave predsjednika Vlade, predsjednika države ili bilo kojeg zastupnika.

- Imam previše posla da bih čitala vijesti i time se bavila. DORH ne optužuje na temelju članaka. Da li smo bez kontrole? Kontrola postoji, naše odluke prolaze sudsku kontrolu. Bilo koje izjave političara i zastupnika ne doprinose samostalnosti DORH-a i utječu na negativnu percepciju javnosti - istaknula je. 

'Predsjednik Vlade nema niti jednu informaciju koju ne smije znati, isto tako i predsjednik Republike'

Premijer Plenković, naglasila je, nikada ju nije pitao o ministru Ivanu Paladinu, što je prošlog tjedna pisao Nacional.

- Bio je jedan razgovor nakon izjave predsjednika Republike da bi trebalo nekoga utamničiti, predsjednik Vlade je tražio da se reagira u medijima, kao što znate, nismo reagirali jer bih onda svako malo trebala iskakati i govoriti ovo nije tako, ono nije tako. Premijer nema niti jednu informaciju koju ne smije znati, a isto se odnosi i na predsjednika Republike - poručila je naglasivši kako posao DORH-a nije ugađati nekome u političkoj borbi.

- Pokušava se voditi politička borba među strankama i uvući u to DORH. Ja u tim igrama nisam niti ću sudjelovati - istaknula je.

Predsjednik Vlade, dodala je, nije joj nikakav mentor. 

- Ja sam zadovoljna radom DORH-a, ali izjave političara utječu negativno na percepciju našeg rada - istaknula je. 

'Poziv s premijerom je išao preko tajnice, o akcijama ga ne obavještavam'

Grmoja ju je upitao obavještava li premijera prije nego se pokrenu akcije uhićenja, tj je li ga obavijestila prije uhićenja ministra Darka Horvata te kako su se čuli ona i premijer. Hrvoj Šipek je naglasila kako njena obveza nije da obavještava o predstojećim akcijama.

- Ne znam što su radili bivši glavni državni odvjetnici, očito je, sudeći prema izjavama predsjednika Republike, on o svim akcijama kao premijer znao. Ja to nisam činila, razgovarala sam s premijerom drugi dan. Što se tiče poziva premijera, išao je preko tajnice, prvo je bilo oko arbitraže vezano za Svpetrvs, a onda me pitao ne mislim li da bih trebala reagirati na izjave predsjednika. Ja sam to primila na znanje - poručila je. 

SDP-ova Mirela Ahmetović poručila je kako ju žalosti činjenica da glavna državna odvjetnica ne prati medije. Upitala ju je o postupanjima DORH-a u slučajevima kad se iznose sumnje u počinjenje kaznenih djela,

- DORH nije tijelo općeg nadzora i nema 5000 zaposlenih koje treba provjeravati svaku izjavu. Obveza svakoga je da prijavi kazneno djelo, ali svi važno idu za govornicu, pred novinare i govore kako su vidjeli, znaju i tek onda dolaze DORH-u - rekla je Hrvoj Šipek. 

Zastupnica Centra Dalija Orešković istaknula je kako je ona jedna od onih koja je strašno nezadovoljna radom DORH-a, ali i da je glavna državna odvjetnica u pravu kada govori o nekim stvarima. 

Milanović uzvratio: Plenković se nemušto i jadno trudio objasniti zašto je zvao šeficu DORH-a
Milanović uzvratio: Plenković se nemušto i jadno trudio objasniti zašto je zvao šeficu DORH-a

- U svom uvodnom govoru je glavna državna odvjetnica svima nama ovdje opalila zvučnu šamarčinu i ja joj na tome zahvaljujem jer je trebalo to napraviti. Naime, mi ne možemo od nje tražiti da riješi ono što Sabor nije bio u stanju riješiti godinama. Postoji ogromno neznanje i nemar kako bi pojedina institucija trebala biti ustrojena, kako bi trebali biti uređeni zakoni i kako se imenuju ključne osobe u institucije i po tome Sabor nije učinio ništa. Na okolnost da ju bira parlamentarna većina glavna državna odvjetnica ne može utjecati - poručila je. 

'Vezano za slučaj Žalac, odluka je donesena prije nego sam stupila na dužnost. Bandić? Još nemamo pravni model kako pozvati pokojnike na odgovornost'

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto je otvorila teme Borg, Žalac i Bandić. 

- Za vas 10 milijuna kuna koji su ukradeni u slučaju Žalac nije bio kriminal. Za vas slučaj Borg, u kojem netko kroz pogodovanje i umiješanost samog predsjednika Vlade, zaradi milijardu kuna, a koje nije trebao zaraditi, nije kriminal. Jeste li čuli za Ustavnu odredbu da je DORH neovisan i da ste dužni progoniti kriminal? Primjeri koje sam navela dokazuju da se ne držite ni Ustava ni zakona - poručila je dodavši kako plodove njenog rada osjete i građani Grada Zagreba.  

- Nakon svih silnih afera oko Bandića, vi ste uhitili njegova vozača - rekla je Vidović Krišto.

Što se tiče grupe Borg, glavna državna odvjetnica je poručila kako se radilo o kaznenim prijavama Živog zida i Slobodne Hrvatske, a koje su odbačene. 

-  Ne preko noći kao što to neki uporno ponavljaju, a što nije istina. Nakon toga je gospodin Todorić preuzeo kao oštećena osoba kazneni progon, odnosno pokušao preuzeti, a njegov zahtjev je odbijen, žalio se i vijeće Županijskog suda u Zagrebu je potvrdilo njegovu žalbu na rješenje suca istrage. Drugim riječima, odbačaj kaznene prijave u slučaju tzv. grupe Borg je prošao kompletnu sudsku kontrolu i odluka USKOK-a je potvrđena kao zakonita i osnovan - naglasila je Hrvoj Šipek. 

Vezano za slučaj bivše ministrice Gabrijele Žalac, Hrvoj Šipek je istaknula kako se kontinuirano imputira da je ona zaustavila progon. 

'Banožića treba utamničiti, on je čovjek koji se bavi kriminalom i pogoduje. Da šutim o tome?!'
'Banožića treba utamničiti, on je čovjek koji se bavi kriminalom i pogoduje. Da šutim o tome?!'

- Zanimljivo mi je kako se cijelo vrijeme spominje moja odgovornost, iako ja s tim nisam bila upoznata. Odluka o odbačaju kaznene prijave je donesena prije nego sam ja stupila na dužnost. Zanimljivo je da se mene proziva za nešto što nisam znala ni vidjela, a kada je jedan od bivših glavnih državnih odvjetnika rekao kako je bio nekoliko dana na godišnjem odmoru vezano za donošenje odluke u jednom vrlo poznatom i razvikanom predmetu, niti javnost niti oporba nije posumnjala u njegov odgovor - rekla je dodavši kako je to slučaj koji će se s europskim tužiteljima usklađivati još sigurno sljedećih nekoliko godina. 

- S obzirom da je pitanje nadležnosti vrlo, vrlo tanko i tu ćemo trebati uspostaviti nekakva pravila za prepoznavanje tih predmeta. Inače je u njihovoj nadležnosti kada je šteta 10 milijuna eura, ali mogu preuzeti manje uz moju suglasnost - dodala je.

Govoreći o slučaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, poručila je kako su uhitili onog koga su mogli. 

- Bandić je pokojni, još nemamo pravni model kako pozvati pokojnike na odgovornost - istaknula je. 

Vidović Krišto žestoko oplela po Hrvoj Šipek: 'Štitite korupciju i kriminal'

Vidović Krišto joj je odgovorila da vrijeđa zastupnike i javnost ovakvim odgovorima. 

- Ponašate se kao da je djelovanje DORH-a stvar dobre volje, a ne vaša zakonska i Ustavna obveza i dužnost - naglasila je upitavši tko joj daje za pravo da suspendira pravni poredak. 

Podsjetila je kako DORH nije podignuo optužnicu protiv Ivice Todorića zbog manipuliranja bilancama, što je, naglasila je, kazneno djelo u svim uređenim državama.

- Je li moguće da Moody's iz SAD-a vidi ono što vi z Hrvatske ne vidite? Ili je možda razlog taj što time štitite ministra Marića koji je u Agrokoru bio zadužen za taj segment - upitala je podsjetivši na povlačenje optužnice u slučaju Veliki Agrokor nakon uhićenja bivše zamjenice županijskog odvjetništva Alerić-Puklin te da su vratili na sud slučaj "mjenice."

Istaknula je kako je SOA svojevremeno detektirala 10-ke sudaca kao ugrozu za ustavni poredak zbog korupcije, navela utaju porazu od strane Todorića i Emila Tedeschija, a nastavila je sa slučajem Janaf. 

- Druga je godina od otvaranja istrage, koliko DORH-u treba da podigne optužnice? Kovačeviću su doslovno ispadali novci iz kofera, što vi istražujete? U svakoj uređenoj državi se u dvije godine donese i pravomoćna presuda, a vi još niste podignuli ni optužnicu - poručila je Vidović Krišto optuživši Hrvoj Šipek da štiti kriminal i korupciju. 

- Vi ste dužni progoniti kriminal, ako to ne činite, postajete sudionik u korupciji - zaključila je. 

Hrvoj Šipek: 'Cijelo vrijeme se okreće pila naopako'

Odgovoriti na ovakve konstrukcije zastupnici koja ne poznaje propisane procedure i način rada je jako teško, istaknula je Hrvoj Šipek.

- Odluke suda je protupravna, dakle u svakoj demokratskoj zemlji ih može preispitivati samo viši sud. Govorite o Agrokoru, o Puklin, oprostite, mislim da bi slučaj uhićenja Alerić-Puklin trebao potvrditi spremnost DORH-a da radi i obračuna se s onima koji dovode u pitanje funkcioniranje pravne države kroz DORH. Umjesto da kažete "bravo, niste to zataškali", vi optužujete mene i cijeli sustav. Cijelo vrijeme se pila okreće naopako. I ja bih trebala ovdje stoički trpjeti i slušati - poručila je naživcirano glavna državna odvjetnica dodavši kako joj se čini da su zaključci na ovom Vijeću bili doneseni prije nego što je i poziv upućen.

- Vi svojim istupima i generaliziranjem izravno utječete na to da kod ljudi stvarate apsolutno pogrešan dojam. Na ovaj način se ne doprinosi vladavini prava i razvoju demokratske države. To što vi svi skupa imate problema, ja neću dozvoliti da se DORH uvuče u obračune između pozicije i opozicije. Imamo zakon i radimo po zakonu - poručila je. 

Vidović Krišto joj je odgovorila da joj isprazne parole neće pomoći izbjeći odgovore na postavljena pitanja.

Nezavisni Hrvoje Zekanović digao je frku zbog predsjednika Republike Zorana Milanovića ocijenivši da ima zdravstvenih problema te tražeći od Hrvoj Šipek direktan odgovor o njegovim pritiscima. 

- Zdravstvenih problema ima predsjednik kojeg sam ja birao, a bolesna osoba sjedi kraj mene - reagirao je zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin, digao se i otišao.

'I DORH i državni odvjetnici imaju pravo na pogrešku, ništa nije ukazivalo na namjeru da se prikriju dokazi'

Mostova Marija Selak Raspudić poručila je državnoj odvjetnici da je zamutila ključnu distinkciju između javnog iznošenja mišljenja o radu DORH-a ili pozivu na reagiranje i direktnog telefonskog poziva od osobe koja je na poziciji moći.

- Ako vi taj poziv ne smatrate pritiskom, a konstatirali ste da ne osjećate tako, kako biste ga definirali? Je li to za vas prijateljska razmjena mišljenja ili nešto treće - pitala je upitavši još i je li u radu DORH-a vezanom uz slučaj Žalac prekršen zakon, tko su osobe koje su od OLAF-a sakrile dokumente u to slučaju, rade li ste osobe i danas u DORH-u te je li pokrenut stegovni postupak protiv nekoga. 

Urušavanje institucija uzelo je maha ranih '90-ih i još traje
Urušavanje institucija uzelo je maha ranih '90-ih i još traje

Što se tiče poziva premijera, Hrvoj Šipek je istaknula kako nema namjeru ponavljati.

- Što se tiče Žalac, stegovni postupak nije pokretan jer i DORH i državni odvjetnici imaju pravo na pogrešku. Nitko ne može odgovarati za pogrešno pravno mišljenje i pogrešni pravni stav. Ta zaštita postoji i kod sudaca i kod državnih odvjetnika. Obavljen je nadzor i ništa nije ukazivalo o bilo kojoj namjeri da se prikriju dokazi i činjenice koje bi dovele do drugačije odluke - odgovorila je Hrvoj Šipek ponovivši kako sumnje za pokretanje stegovnog postupka nije bilo. 

- A ovlašteni za to su ravnateljica USKOK-a i viši državni odvjetnik, a to bih bila ja, no rezultati nalaza nisu pokazali da se radi o svjesnom propustu - dodala je.

I zastupnica Zeleno-lijevog bloka Urša Raukar Gamulin upitala je zašto DORH nije posvetio veću pažnju analizi propusta u slučaju Žalac podsjetivši kako je još 2019. novinar Telegrama pisao o korupciji i toj aferi, a DORH stavio slučaj ladicu.

- Odluka koja je donesena u USKOK-u u veljači 2021. je odluka koja se temelji na procjeni i analizi činjenica koje su oni imali u tom predmetu. Ured europskog tužitelja je počeo s radom 1. lipnja. U međuvremenu je OLAF, provodeći svoju administrativnu istragu, dostavio određene podatke, ne DORH-u, što je inače uobičajeno, nego izravno Uredu europskog tužitelja, koji je tada zatražio da mu se dostavi taj spis. S obzirom na pravila koja su postojala i bila utvrđena da se svi otvoreni predmeti koji bi spadali u nadležnost europskog tužitelja, ovaj predmet nije dostavljen i to je propust. Ali ne takve naravi... Da je OLAF dostavio, kao što je uobičajen način komunikacije, svoje nalaze DORH-u, odnosno USKOK-u, ovaj predmet bi se aktivirao i sagledao u kontekstu novih činjenica - istaknula je Hrvoj Šipek. 

Raukar Gamulin je izrazila zgražanje odgovorom da taj propust nije bio velik. 

- Taj propust je bio ogroman i time što vi kažete da propust nije bio velik ponovno dolijevate ulje na vatru te cijele priče. Mislim da izrazito griješite - naglasila je. 

HDZ-ov Damir Habijan je stao u obranu DORH-a poručivši kako je predmet u tijeku te da o njemu nije dozvoljeno javno raspravljati. 

- I ovo što vi radite je svojevrsni utjecaj na pravosuđe - rekao je.  

Zekanović tražio broj državne odvjetnice, Malenica demantira optužbe da utječu na DORH
Zekanović tražio broj državne odvjetnice, Malenica demantira optužbe da utječu na DORH

'Premijer traži da se DORH uključi u politički obračun. Što je to ako nije pritisak?'

Reći da se mediji zloupotrebljavaju je cinično, ako znamo da premijer zivka državnu odvjetnicu čim se o nekom njegovom ministru iznese sumnja da je počinio kazneno djelo, dodala je Ahmetović.

- Mislim da se čitava javnost slaže da mediji rade ono što DORH ne radi - poručila je SDP-ova Ahmetović, koja je također dojma da je DORH aferu Žalac pokušao sakriti.

- A mislim da ste i vi, poštovana državna odvjetnice, uvelike zaslužni za takav dojam - dodala je. 

Podsjetila je kako je Ured europskog tužitelja u tom slučaju pokrenuo istragu na temelju pisanja u medijima. 

- Dakle, oni mogu pokrenuti istragu temeljem napisa u medijima, a ja sam shvatila da naš DORH ne može jer naprosto to nije način na koji se prijavljuju kaznena djela, iako je i takva prijava predviđena zakonom o kaznenom postupku - istaknula je Ahmetović.

Osvrnula se na poziv premijera. 

- Premijer traži da se DORH uključi u politički obračun, istovremeno ukazujući da se ne slaže s predsjednikovim tvrdnjama. Mislim da imam pravo kad kažem da je to izravan pritisak premijera na državnu odvjetnicu. Nevjerojatno je da državna odvjetnica kaže da osjeća pritisak od medija i oporbe, a ne od premijera koji od nje nešto traži, a sutra je može de facto smijeniti - rekla je. 

HDZ-ov Habijan ju je upozorio na dvostruke kriterije spomenuvši slučaj sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

- Stalno vladajućima pokušavate prišiti element korupcije i lopovluka, a volio bih čuti vaše mišljenje o vašoj kolegici Ikić Baniček,  koja odbija dati dokumentaciju u postupku. O tome bih volio čuti i od državne odvjetnice - rekao je istaknuvši kako mu nije jasno o kakvom to pritisku HDZ-a na DORH govori kad imamo uhićenog ministra Darka Horvata, pokrenute istrage protiv tadašnjih članova Vlade Borisa Miloševića, Josipa Aladrovića, a s druge strane gradonačelnicu Ikić Baniček.

- Ne vidim o kakvom vi to pritisku HDZ-a na DORH govorite, a događaju se upravo suprotne stvari. DORH je potpuno neovisan i samostalan, kakav bi i trebao biti - poručio je. 

Ahmetović je odgovorila da nikome ne pokušava prišiti lopovluk nego samo podsjeća da je HDZ pravomoćno osuđena zločinačka organizacija.

- Ne postoje dvostruka mjerila, nitko ni u jednom trenutku, ja najmanje, nije sporio ponašanje nijednog člana SDP-a - rekla je, na što joj je Habijan odgovorio da se "nada kako je nazvala svoju kolegicu i apelirala na nju da dostavi dokumentaciju kako bi i dokazala svoju vjerodostojnost koju tako silno želi pokazati."

O Ćoriću: 'Izjava jednog čovjeka je dokaz ako se potvrdi s još nizom drugih dokaza'

Mostov Zvonimir Troskot pitao je za slučaj bivšeg ministra gospodarstva, a sada friško imenovanog na poziciji viceguvernera HNB-a Tomislava Ćorića i njegovoj ulozi u aferi Vjetroelektrane zbog koje je iza rešetaka završila tadašnja državna tajnica Josipa Rimac. 

- Državni tajnik Validžić je prilikom ispitivanja u USKOK-u je izrekao da je Ćorić kao ministar bio upoznat sa svim činjenicama s tvrtkom C.E.M.P. te da je sve radio po njegovu nalogu. Jeste li se ozbiljnije pozabavili Ćorićem, imate li tu prepisku između Validžića i Ćorića? A ako niste, zašto niste - upitao je. 

Hrvoj Šipek je odgovorila općenito naglasivši kako o konkretnim slučajevima ne može javno.

- Izjava jednog čovjeka i njegov iskaz je dokaz ako se potvrdi s još nizom drugih dokaza. Tako da nije moguće na temelju jednog iskaza, naravno, ovisi i o predmetu, o čemu se konkretno radi... Kod nekih jednostavnih stvari će sigurno biti dovoljan iskaz jedne osobe, ali u predmetima koji su složenije gospodarske prirode potrebno je provesti cijeli niz dokaza - istaknula je. 

'Ma tko može na mene utjecati? Pa ja živim između Zagreba i vikendice u brdima, da me nitko živ ne vidi i da ni sa kim ne razgovaram'

U završnoj riječi je naglasila kako je zanimljivo kako se od jednog telefonskog razgovora stvorila bura u čaši vode.

- On je iznio svoje mišljenje da bih ja trebala reagirati na izjave predsjednika, ali nije tražio da donesem odluku u određenom predmetu, da postupim na ovaj ili onaj način. To je njegovo mišljenje i zato to i ne doživljavam kao pritisak. Istovremeno se u cijeloj raspravi zbog jednog telefonskog razgovora, kojim se ne utječe niti se pokušalo utjecati na odluke DORH-a, uspjelo ignorirati sve ono što je DORH napravilo u zadnje dvije godine - poručila je.

Hoće li DORH pokrenuti neki postupak ili ne, istaknula je, stvar je procjene.

- To je kao da pitate generala kakav mu je plan za bitku. O tome se ne govori, to je pitanje taktike, procjene. Ova rasprava je potvrdila da hrvatsko društvo nije demokratski zrelo društvo - naglasila je i ponovila kako neće dozvoliti da DORH i ona osobno sudjeluju u ratovima političkih stranaka.

- Radimo svoj posao sukladno zakonu. Jesmo li ponekad pogriješili i hoćemo li pogriješiti? Pa naravno da hoćemo. Ali svaku pogrešku istumačiti kao korupciju, mislim to je stvarno ispod svake razine i pretjerano. Vi nikada niste pogriješili? Trebate li zato biti optuženi za korupciju - upitala je zastupnike naglasivši kako ne bježi od odgovornosti koju nosi sa sobom pozicija glavne državne odvjetnice. 

- To što vi tumačite da se ne pojavljujem, pa nisam ja tu da zabavljam javnost, to je dozvoljeno vama kao političarima. Meni? Ma čime mene predsjednik Vlade može ucijeniti? Znate kako ja živim? Između Zagreba i vikendice, koja je negdje u brdima, da me nitko živ ne vidi i da ni sa kim ne razgovaram. Ja se s prijateljima više ne družim. Imam previše godina, cijeli život se borim i pružam otpore. Ostavite nas na miru, pustite nas da radimo svoj posao. Ako nam ne želite pomoći, nemojte nam barem bacati klipove pod noge - zaključila je vidno iznervirana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa