Obavijesti

News

Komentari 70

Hrvoje Prpić: Velike su šanse da će se ponoviti kriza iz 2008.

Hrvoje Prpić: Velike su šanse da će se ponoviti kriza iz 2008.
1

Hrvoje Prpić koji posluje i živi u Londonu i razvija svoj virtualni trgovački centar Trilenium kaže da će izlazak Britanije aktivirati čitav lanac nepovoljnih posljedica

VIDEO

Izlazak Britanije će aktivirati čitav lanac nepovoljnih posljedica. Treba sad vidjeti kako će se sve razviti i kako će izgledati izlazak - kazao je Hrvoje Prpić koji posluje i živi u Londonu i razvija svoj virtualni trgovački centar Trillenium. On vjeruje da ipak na izborima neće pobijediti stranke koje se zalažu za izlazak Britanije. I u statusu na Facebooku je bio vrlo katastrofičan, upozoravajući da možda slijedi kriza kao 2008. godine i da nije pametno uopće podizati kredite dok se ne vidi rasplet.

- Već se vide negativne posljedice na funti i vrijednosti bitcoina - kaže Prpić. U Londonu je već dugo čekao na pucanje nekretninskog balona jer su unatoč precjenjenosti nekretnina investitori ulagali novac. Kada se dotok zaustavi posljedice će osjetiti bankarski sustav – kaže Prpić.

Pretpostavlja da će brojni njegovi klijenti sljedećih godinu dana prebacivati centrale iz Engleske u zemlje EU i da Britanija više neće biti utočište kapitala. 

Kao Hrvat i poslovni čovjek kaže da nije osjetio bilo kakvu antiimigrantsku atmosferu u poslovnom svijetu, ali mu je jasno da se na ulicama stvorila negativna atmosfera.

- Kao i uvijek u takvim situacijama, protivnici ostanka u EU su išli na emocije i ciljali niskoobrazovane građane. Plašili su ih lažima o povećanju džeparoša iz Rumunjske u metrou i čitavom nizom sličnih gluposti. U poslovnom svijetu to se nije osjetilo, ali odluku je donijela cijela populacija – kaže pomalo razočarano Prpić.


Na vijest o izlasku Velike Britanije iz EU negativno su reagirali i Nenad Bakić koji je još jučer predviđao siguran ostanak, baš kao i Davor Bruketa koji se osvrnuo na povijesnu komponentu ove odluke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca