Obavijesti

News

Komentari 56

Izabrali su novog predsjednika stranke: Branko Hrg šef HSS-a

Izabrali su novog predsjednika stranke: Branko Hrg šef HSS-a
8

Stranku je od prosinca 2005. vodio Josip Friščić. On se nije kandidirao zbog neuspjeha stranke na parlamentarnim izborima. Novi predsjednik je Branko Hrg

VIDEO

Hrvatska seljačka stranka u subotu je u Zagrebu birala novog predsjednika. Pobijedio je Branko Hrg. Protukandidat mu je bio Damir Bajs. Hrg je dobio 555, a Bajs 374 glasa. Bilo 929 važećih te 8 nevažećih glasova od ukupno 937 glasača.

Stranka ima više od 51.000 članova. 

Stranku vraća na tradicionalni put

Ako se želimo oporaviti treba nam osam godina. Jaka smo stranka, no trebamo je pomladiti, okušati se na lokalnim izborima i pripremiti za parlamentarne izbore, rekao je u subotu navečer za HRT Branko Hrg.

Stranku misli vratiti na tradicionalni put, ali i vratiti povjerenje svog biračkog tijela.

- HSS mora očuvati svoj opstanak na selu. Seljaci nisu spremni za ulazak u EU. Mi ih moramo naučiti kako preživjeti - rekao je Hrg

Bajs: Moramo biti spremni za četiri godine

Stranku je od prosinca 2005. vodio Josip Friščić. On se nije kandidirao zbog neuspjeha stranke na parlamentarnim izborima. HSS je sa šest zastupničkih mjesta u Saboru, pao na jedno. Mjesto je osvojio upravo Friščić, ali kako ga je stavio u mirovanje, u Saboru je na njegovo mjesto zasjeo Bajs. 

- Prošli smo jedan teški poraz za koji smo krivi mi i naša politika. U ovu prošlu Vladu ušli smo s nizom obećanja od kojih je temeljno bilo preporod hrvatskog sela, ali to na žalost nismo uspjeli. Na lokalnim izborima HSS ne smije izgubiti i mora biti spreman da za četiri godine sudjeluje u stvaranju nove vlasti - kazao je Bajs, koji je u prošloj je vladi obnašao dužnost ministra turizma. 

'U koaliciji s SDP-om smo stradali, a koalicija s HDZ-om nas je skoro uništila'

Branko Hrg gradonačelnik Križevaca i dugogodišnji član Predsjedništva HSS-a smatra da HSS na ovim unutarstranačkim izborima bira put pobjede i uspjeha.

 - Danas je dan kada se stvara novi, a ustvari izvorni HSS.  Dosadašnje vodstvo dovelo je stranku na rub opasne provalije. HSS je stradao u koaliciji s SDP-om, a ova zadnja s HDZ-om nas je skoro i uništila - poručio je Hrg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"