Obavijesti

News

Komentari 49

HSS-ovci su sa šest mjesta u Saboru spali na samo jedno

HSS-ovci su sa šest mjesta u Saboru spali na samo jedno
10

Kad smo donijeli odluku da na ove izbore izađemo sami bili smo svjesni da nam neće biti lako, ali htjeli smo vidjeti gdje smo. Ovo nam je lekcija, kaže Friščić

VIDEO

Koalicija s HDZ-om posljednje četiri godine očito je narušila imidž Hrvatske seljačke stranke koja se može nazvati najvećim gubitnikom ovih izbora. Stranka s 55 tisuća članova i šest mandata u šestom sazivu Sabora spala je na svega jedan mandat. Prema rezultatima od ponoći u Sabor su ulazili samo predsjednik stranke Josip Friščić u 2. jedinici te Božidar Pankretić u 7. jedinici, no poslije je i Pankretić pao ispod praga.

Atmosfera u HSS-u je bila mirna, članovi stranke su dolazili i odlazili, a predsjednik Friščić pojavio se tek oko 23 sata, nakon toga su manje više svi napustili stožer.

- Kad smo donijeli odluku da na ove izbore izađemo sami bili smo svjesni da nam neće biti lako, ali htjeli smo vidjeti gdje smo. Ovo nam je sada svima lekcija, sad ćemo se znati postaviti Friščić misli da njegovoj stranci nije naštetila ni činjenica da su se odrekli ministarstva poljoprivrede, jer bez obzira što njihov čovjek nije vodio to ministarstvo, tvrdi on, ispunili su sve planirano – rekao je Friščić, ne htijući reći koliko je HSS-u štetila koalicija s HDZ-om.

Osvrnuo se čelni čovjek HSS-a na izborni zakon, koji su, kaže, htjeli mijenjati jer nije dobar, ali nisu uspjeli jer nitko drugi nije bio zainteresiran za to pa sada „svaki četvrti glas završi kod onih koji to nisu zaslužili“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema noćašnjim rezultatima, potpredsjednica stranke Marijana Petir ne ulazi u Sabor. Žao joj je, kaže, što nije izašlo više birača, pa će “manjinska Hrvatska izabrati većinsku vlast”. Najuspješniji ministar ove Vlade Damir Bajs nije ušao.

- Zemlji će sada trebati jaka oporba, a HSS će sada biti upravo to – kaže Bajs.

Na redu i stranački izbori i pitanje odgovornosti

Čelnici HSS-a u kampanji su govorili da će osvojiti najmanje šest mandata te da ankete nisu točne, jer za njih glasaju ljudi koji se ne odazivaju na ankete. To se nije pokazalo točnim, ali nitko od vodstva stranke nije pokazao volju da podnese krivnju za veliki poraz stranke koja postoji 107 godina. Nakon izbora su stranački izbori i tada će svi članovi HSS-a reći svoje mišljenje i reći krive li koga od trenutnog vodstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag