Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

HSS ostao bez jedinog župana: Stjepan Kožić napustio stranku

Kožić je za subotu najavio osnivačku skupštinu svoje nezavisne liste 'Stjepan Kožić - nezavisna lista'. Veliki je to udarac za HSS gdje je Kožić nakon Beljaka bio drugo najjače lice te stranke

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
35 komentara

Prvi čovjek Zagrebačke županije, Stjepan Kožić istupio je iz HSS-a u kojem je još ranije podnio ostavku na mjesto potpredsjednika stranke. To znači da je HSS izgubio svog jedinog župana.

IZAŠAO IZ PREDSJEDNIŠTVA Kožić podnio ostavku u HSS-u: Sve je podređeno Kreši Beljaku

Veliki je to udarac za stranku koju su u unutarstranačkim bitkama posljednjih godinu dana napustili mnogi dugogodišnji i ugledni članovi ili su pak bili izbačeni. Kožić kao župan vodi Zagrebačku županiju punih 17 godina i zasigurno je, nakon šefa HSS-a Kreše Beljaka, drugo najjače lice te stranke.

Kožić je za subotu najavio osnivačku skupštinu svoje nezavisne liste 'Stjepan Kožić - nezavisna lista'. Osnivačka skupština započet će uvodnom riječi Predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje stranke, mr.sc. Stjepana Kožića, a nastavit će se izborom Radnog predsjedništva i radnih tijela Skupštine. 

Tijekom skupštine planirano je donošenje Statuta i Programa stranke te izbor tijela stranke (predsjednik, potpredsjednici, tajnik, Nadzorni odbor, Časni sud). U konačnici se očekuje i obraćanje novoizabranog predsjednika stranke.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message