Obavijesti

News

Komentari 1

HSU: Od političkih aktera očekujemo zaštitu životnog standarda umirovljenika

HSU: Od političkih aktera očekujemo zaštitu životnog standarda umirovljenika

Od aktualne vlasti u Zagrebu traže rezolutan odgovor na to koji su planovi i načini kojima misle zaštiti standard umirovljenika u metropoli s obzirom na činjenicu da je dosadašnji socijalni program bio iznad razine u zemlji

VIDEO

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) na sjednici predsjedništva stranke u utorak je zaključila kako od premijera očekuje donošenje hitnih mjera kako bi se zaustavio pad životnog standarda umirovljenika, dok od vlasti u Zagrebu traže planove za zaštitu njihova standarda.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević priopćio je kako su na sjednici raspravljali o složenoj aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i širem okruženju te da pri tome nisu mogli izbjeći pitanja vezana uz ulazak Hrvatske u eurozonu, snažan porast broja zaraženih koronavirusom te utjecaja inflacije na životni standard umirovljenika.

"Mišljenja smo kako se u društvu o povećanju životnih troškova i najavljenim poskupljenjima premalo vodi briga, a sporedne teme se nameću kao prioritetne", istaknuo je.

Gabričević je naveo kako se aktualna vlast u Zagrebu fokusirala na odvoz otpada u vrećicama bez obzira na to što umirovljenici uskoro neće moći u njih ništa staviti.

Smatra kako ništa bolja nije situacija ni u Hrvatskom saboru gdje se lome koplja oko opravdanosti covid potvrda, objavi ugovora za kupovinu zrakoplova Rafale ili opravdanosti sadašnjeg modela izbornog zakona s obzirom na popis stanovništva.

Zbog toga je HSU na današnjoj sjednici jednoglasno usvojila tri zaključka.

Od aktualne vlasti u Zagrebu traže rezolutan odgovor na to koji su planovi i načini kojima misle zaštiti standard umirovljenika u metropoli s obzirom na činjenicu da je dosadašnji socijalni program bio iznad razine u Hrvatskoj.

Od premijera, ministara i svih relevantnih političkih čimbenika očekuju donošenje hitnih mjera kojima bi se zaustavio pad životnog standarda umirovljenika i povećala granica siromaštva, osobito u pogledu povećanja cijena lijekova, smještaja u domovima za starije osobe, prijevoza i energenata.

Također, od svih saborskih zastupnika očekuju i na njih apeliraju da podignu svoj glas u zaštiti "najbrojnije glasačke skupine koja je na rubu egzistencije", koju samo hitne mjere mogu spasiti od neimaštine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!

Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme, stoji u prognozi DHMZ-a za petak..

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak
UPALILI ŽUTI ALARM

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak

Vikend prognoza neće usrećiti one koji su odlučili spojiti praznik u produženi vikend. I danas i Sutra gotovo cijela Hrvatska označena je žutim alarmom zbog moguće opasnog vremena
Uprava zagrebačke plinare je izgubila milijunski posao: Sve otkrili radnici pa im sad prijete
ZAPOSLENICI U STRAHU

Uprava zagrebačke plinare je izgubila milijunski posao: Sve otkrili radnici pa im sad prijete

Od pravne službe su dobili mail u kojem ih se zastrašuje da ne istupaju u javnost jer time rade štetu firmi, kao da su oni prouzročili ovu štetu, rekao je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike