Obavijesti

News

Komentari 0

HT od 1. listopada poskupljuje dio usluga za pet posto

HT od 1. listopada poskupljuje dio usluga za pet posto

Prvi račun s novim iznosom naknada korisnici će dobiti u studenom, a za mjesec listopad, poručuju iz najvećeg telekom u Hrvatskoj.

VIDEO

Hrvatski telekom (HT) počeo je obavještavati korisnike da će od 1. listopada ove godine početi primjenjivati indeksnu klauzulu te od tog datuma za pet posto povećati mjesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih njihovim cjenicima.

Riječ je o mogućnosti prilagođavanja cijena godišnjoj stopi inflaciji koju telekomi u Hrvatskoj imaju od ove godine, a s obzirom na stopu inflacije za 2022. godinu.

"Nastavno na tržišne okolnosti, HT će od 1. listopada početi primjenjivati indeksnu klauzulu u vidu usklađenja cijena usluga sa stopom inflacije. Pritom će usklađenje od pet posto povećanja cijena biti znatno niže od prosječne godišnje stope inflacije u 2022. koja je iznosila je 10,8 posto", kažu u četvrtak iz HT-a.

Objašnjavaju i da će se povećanje cijena od pet posto primjenjivati isključivo na iznose mjesečnih naknada fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim cjenicima HT-a, dok se na ostale stavke računa poput potrošnje minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade i rate za uređaje klauzula ne primjenjuje te naknade ostaju neizmijenjene.

"Prvi račun s novim iznosom naknada korisnici će dobiti u studenom, a za mjesec listopad", poručuju iz najvećeg telekom u Hrvatskoj.

Korisnici kojima se to ne sviđa sada više ne mogu bez naknade raskinuti ugovor, jer su tu mogućnost imali početkom godine kada je prvotno najavljeno da bi cijene mogle biti povećane tijekom ove godine.

I druga dva velika telekoma u Hrvatskoj, A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska, već su ranije najavili povećanje cijene, ali u većem postotku i s ranijom primjenom nego HT.

Tako je A1 indeksaciju tj. povećanje cijena od 8,5 posto počeo primjenjivati s 1. srpnjem, dok je Telemach povećanje od 8,3 posto počeo sa 1. kolovozom.

Odgovor HT-a prenosimo u cijelosti:

Nastavno na tržišne okolnosti, Hrvatski Telekom će od 1. listopada početi primjenjivati indeksnu klauzulu u vidu usklađenja cijena usluga sa stopom inflacije. Pritom će usklađenje Hrvatskog Telekoma u vidu 5% povećanja cijena biti znatno niže od prosječne godišnje stope inflacije u 2022. godini koja je iznosila je 10,8%. Stopa uvećanja cijena HT-a od 5% primjenjuje se isključivo na iznose mjesečnih naknada fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim Cjenicima HT-a. Na ostale stavke računa kao što su: potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade, rate za uređaje - ne primjenjuje se indeksna klauzula te navedene naknade ostaju neizmijenjene. Prvi račun s novim iznosom naknada korisnici će dobiti u studenom, a za mjesec listopad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.