Obavijesti

News

Komentari 100

Htjeli su ovršiti djevojčicu (7): 'Odakle im OIB mojeg djeteta?'

Htjeli su ovršiti djevojčicu (7): 'Odakle im OIB mojeg djeteta?'
1

Kada se pribroje troškovi postupka iznose se penje na oko 1300,00 kn. Ovrha je zapravo bila namijenjena ženi s istim imenom i prezimenom koja živi u Jastrebarskom...

VIDEO

Tvrtka EKO FLOR Oroslavje pokušala je preko odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri ovršiti sedmogodišnju djevojčicu iz Vinkovaca za iznos od 761 kn. Kada se pribroje troškovi postupka iznose se penje na oko 1300,00 kn. Ovrha je zapravo bila namijenjena ženi s istim imenom i prezimenom koja živi u Jastrebarskom, međutim OIB na rješenju o ovrsi bio je upravo OIB sedmogodišnje djevojčice.

Njezin otac Ivan Saračević je putem Facebooka podijelio nevjerojatnu priču u kojoj je objasnio da je ovrha došla na njegovu kćer. Iako je ubrzo utvrđeno da je došlo do pogreške, revoltirani otac preko društvenih mreža postavio je pitanje kako je moguće da jedan odvjetnički ured raspolaže s OIB-om njegove malodobne kćeri. 

Razgovarali smo i s djedom ovršene djevojčice, koji je rekao da se javi bilježnik ispričao i rekao da će povući ovrhu. 

- Ovrha je stigla na ime njihove malodobne kćerke, a Pošta je na jedvite jade uručila pošiljku mami. Kada su otvorili kuvertu vidjeli su da se radi o ovrsi na identično ime i prezime kao sto nosi njihova kćerka, međutim adresa je bila Jastrebarsko. Tada su shvatili da je neka greška, ali kada su usporedili broj navedenog OIB broja uvidjeli su kako se doista radi o OIB-u njihove kćerke. Tako da, pravno gledajući, tereti se njihova kćerka, a ne dotična osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispričali se

Javni bilježnik navodno se telefonski ispričao i rekao da će povući ovrhu, ali samo povlačenje ovrhe ne znači da ju neće ponovno aktivirati. Potrebno je sudsko rješenje o nepostojanju duga kao i o poništenju ovrhe. 

Post djeda i oca ovršene djevojčice prenosimo u cijelosti:

Zamislite apsurda, firma EKO FLOR Oroslavje ovršila je moju unuku (7 godina starosti) putem odvjetničkog ureda Hanžeković&partneri na iznos od 761 kn..plus ostale troškove postupka što iznosi cca 1300,00 kn....da bi apsurd bio veći adresa na koju glasi ovrha je iz Jastrebarskog, identičnog imena i prezimena, OIB-a, datuma rođenja, ali moja unuka živi u Vinkovcima na drugoj adresi, te nema nikakve veze s Jastrebarskim....međutim, pošta u Vinkovcima je inzistirala da mama dovede Dragicu u poštu kako bi ona maloljetna preuzela preporučenu pošiljku, jer je na koverti adresirana vinkovačka adresa...

APEL TATE IVANA SARAČEVIĆA.....

Važno!!! Pročitaj!!!
Slabo objavljujem postove na ovom Face-u, ali ovo što se danas dogodilo mojoj obitelji želim da svi znaju. I prijatelji i poznanici i cjelokupna hrvatska javnost pa da vidite u kakvoj mi to državi živimo.

Jučer, 25. 9.2018., dobili smo obavijest da se trebamo javiti na poštu jer je nešto došlo na ime moje kćeri Dragice Saračević. Danas, 26.09.2018., supruga dođe u poštu tražeći da joj se preda paket. Službenica prvo nije htjela dati "paket" supruzi budući da je riječ o OVRSI! Sad je pravo vrijeme da kažem kako moja kćer Dragica ima 7 godina! Dakle, maloljetna! Tek kada ju je supruga ucijenila da će dovesti kćer da potpiše i da će sve to snimiti, službenica je popustila. Ne krivim službenicu, samo je radila svoj posao. Na neki način nam je i izašla u susret.

Naša prva reakcija je bila ŠOK! (i još uvijek smo u šoku!) Dakle! Dobili smo od gosp. Hanžekovića i njegovih kompića u ime tvrtke Eko-flor plus ovršni prijedlog nad Dragicom Saračević, koja živi u Jastrebarskom i s njenim OIB-om! (a ovrha stigla na našu adresu) Još jednom naglašavam da je riječ o maloljetnoj osobi! To što je adresa potpuno deseta, to me najmanje brine. Ono što me brine jest odakle im OIB moje kćeri!?

Ma ne zanima me što na to pravo imaju javni bilježnici! Znam da imaju..... Ali, tko im može dati OIB maloljetnog djeteta? Gdje su tu prava djeteta!? Gdje je sada ta uredba EU o tajnosti podataka maloljetne djece!? Gdje je uopće pravna država!? Ovršiti maloljetno dijete... pa to može samo u Hrvatskoj. Na kraju smo se čuli s g. javnim bilježnikom koji je ovršni prijedlog i poslao u ime Hanžekovića. Gospodin se ispričao, tvrdeći da njegov službenik nije odradio dobro posao i da će već sutra povući ovršni prijedlog. Živi bili pa vidjeli!

Mnogi od vas, koji budu ovo čitali, sigurno će reći da se radi o grešci koja se može dogoditi svakome. Pa evo vam sada i crni scenarij. Recimo da nismo preuzeli pošiljku ili da smo ju odbili preuzeti. Nakon 8 dana ovrha postaje pravomoćna. Slijedi ovrha skrbnika bez obzira što je riječ o maloljetnoj osobi koja na sebi nema ništa. Sigurno nema kuću u Jastrebarskom!

Skrbnike tada čeka sudski proces i dokazivanje gore već navedenoga. Srećom nije ni tako velik iznos. A što da je u pitanju neki veći iznos? Možete blokirati život cijele jedne obitelji, baciti ih na koljena, jer, eto, netko nije dobro obavio svoj posao.

Najviše sam uznemiren spoznajom da netko može doći do OIB-a maloljetnog djeteta. Pa makar on bio i javni bilježnik! Ako se može doći do njihova OIB-a, što je s nama ostalima.... Kako da se mi odrasli branimo, kad u našoj državni ni dijete nije zaštićeno!? Zar još nekom nije jasno zašto se bježi iz ove države!?

Dosta! Još sam vruć...

Dijelite dalje.... Neka se i vaši prijatelji upoznaju s pravnim poretkom RH.

A moja Dragica piše zadaću...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!