News

Komentari 20

HTV opet odgodio Brešanov film - prvi put zbog Franje Tuđmana, sad radi pogreba Mire Tuđmana

HTV opet odgodio Brešanov film - prvi put zbog Franje Tuđmana, sad radi pogreba Mire Tuđmana

Film nije prikazan na godišnjicu Tuđmanove smrti i prebačen je za 4. veljače. Spletom okolnosti danas je sprovod Miroslava Tuđmana, koji je u nedjelju preminuo od korona virusa

Nakon što je prikazivanje filma Vinka Brešana 'Koja je ovo država?' na HTV-u već jednom odgođeno, jer se poklapalo s datumom smrti Franje Tuđmana, emitiranja ove političke komedije na HTV-u opet je odgođeno, piše Jutarnji i to opet radi obitelji Tuđman.

Naime, film je bio na rasporedu danas, ali danas je sprovod saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana, pa će umjesto njega biti prikazan film Kristijana Milića, 'Broj 55'. 

Brešanov film prikazuje ogorčenost građana disfunkcionalnom i neuspješnom državom, a u jednoj od scena bijesni starci iskapaju lijes prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana iz grobnice na Mirogoju. Upravo je ta scena i bila razlog zbog kojeg je film skinut s programa prvi put, u prosincu prošle godine.

HTV je tada odlučio da je neumjesno film prikazati na godišnjicu Tuđmanove smrti i prebacili su ga za 4. veljače u 21 sat. Međutim, spletom nevjerojatnih okolnosti baš na današnji dan je sprovod Miroslava Tuđmana, koji je u nedjelju preminuo od korona virusa.

Novi termin za Brešanov film je kako doznaje Jutarnji, 11. veljače.

Najčitaniji članci