Obavijesti

News

Komentari 23

HUP 'oprao' Vladu: Neke mjere guraju nas još dublje pod vodu

HUP 'oprao' Vladu: Neke mjere guraju nas još dublje pod vodu
1

HUP smatra da je suradnja s Milanovićevom Vladom 'nedovoljna i nedostatna' te da samo dijalog i bolja suradnja može dovesti do boljih mjera za izvlačenje iz krize

VIDEO

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) izdala je priopćenje u kojem se dosta oštro obrušava na Vladu. 

Među ostalim, HUP tvrdi da i dalje nema stvarnih i temeljnih reformi, i da sve što je do sada neće nas izvući iz krize. HUP čak smatra da će nas neke vladine mjere još dublje gurnuti pod vodu. 

Neusklađenost Vlade i lokalnih vlasti

'Ono što posebno zabrinjava je sve veća neusklađenost Vladinih mjera s jedne te mjera i aktivnosti lokalnih vlasti i poteza javnih poduzeća s druge strane, što sve skupa dodatno otežava rad poduzetnicima. U trenutku kada država smanjenjem doprinosa i nekih parafiskalnih nameta pokušava smanjiti ukupno opterećenje na gospodarstvo, lokalna vlast u Zagrebu, na primjer, odlučila je uz ostalo povećati iznos prijevoza za zaposlene. Samo tom mjerom zagrebačkim su poduzetnicima obveze povećane za čak 309 milijuna kuna godišnje', kažu u HUP-u. 

U HUP-u navode kako sve do sada učinjeno nije i neće biti dovoljno za poticanje gospodarskog rasta, te poboljšanje investicijske i poduzetničke klime. ' Upravo suprotno, neke donesene mjere djeluju protiv investicijske klime i rasta gospodarstva, poput mjera kojima se dodatno oporezuje i povećava cijena kapitala, te se istovremeno njihovim retroaktivnim djelovanjem stvara dodatni rizik i pravna nesigurnost', stoji u priopćenju. 

Rad i kapital su preopterećeni

HUP navodi kako su rad i kapital u Hrvatskoj preopterećeni, radno zakonodavstvo je loše i ograničavajuće, obrazovni sustav nije usklađen s potrebama tržišta rada, pravosudni sustav je spor i neučinkovit, državna, lokalna i regionalna administracija je teško prohodna i neučinkovita. HUP navodi kako su to sve ozbiljni problemi koje do sada poduzete mjere sigurno neće riješiti.

U priopćenju HUP zaključuje kako je dosadašnja suradnja s Vladom Zorana Milanovića 'nedovoljna i nedostatna' te kako samo dijalog i bolja suradnja socijalnih partnera može dovesti do boljih i učinkovitijih mjera za izvlačenje iz krize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik