Obavijesti

News

Komentari 4

HUP-ova Udruga energetike Vladi: Uvedite dodatne mjere

HUP-ova Udruga energetike Vladi: Uvedite dodatne mjere
1

Predlažemo da se razmotre i dodatne mjere oslobađanje plaćanja komunalnih doprinosa naknada za korištenje zemljišta te koncesija na autocestama i lukama, kažu

VIDEO

Emanuel Kovačić, predsjednik Udruge energetike u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, pozdravio je mjere Vlade za pomoć gospodarstvu.

Javnom sektoru bi rezalo 70% građana, 80% je za nove mjere
Javnom sektoru bi rezalo 70% građana, 80% je za nove mjere

- Pozdravljamo mjere Vlade kojima se nastoji pomoći gospodarstvenicima koji trpe velike štete. Vjerujemo da će mjere doprinijeti ublažavanju izloženosti, omogućiti očuvanje radnih mjesta, likvidnosti, a time i pozitivno utjecati na investicijske aktivnosti u nadolazećem razdoblju. Predlažemo da se razmotre i dodatne mjere oslobađanje plaćanja komunalnih doprinosa naknada za korištenje zemljišta te koncesija na autocestama i lukama, obzirom na drastično smanjeni promet. Poduzetnici žele održati kontinuitet poslovanja te smatramo da bi ova mjera dodatno olakšala da se usredotočimo na ključna pitanja, prije svega na osiguravanje sigurnosti opskrbe - poručio je Kovačić.

HUP: Potpore će moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava po kojoj će potpore za očuvanje radnih mjesta moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale radnike prije stupanja na snagu travanjskog paketa Vladinih mjera, izvijestili su u nedjelju iz HUP-a.

"HUP pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava prema kojoj će na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak biti usvojena zamolba HUP-a kojom je zatraženo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i svim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu paketa travanjskih mjera Vlade", navodi se u priopćenju.

Poslodavci podsjećaju da su još prošli tjedan trima ministarstvima uputili zamolbu da se drugi paket Vladinih mjera, u dijelu koji se odnosi na potpore za očuvanje radnih mjesta, omogući i svim malim i mikro poduzetnicima koji su otpustili radnike jer u prvom paketu nisu vidjeli perspektivu.

Malim i mikro poduzetnicima, kao što je HUP više puta naglasio, tada su bili potrebni otpisi svih davanja budući da odgode nisu bile dovoljne da se sačuvaju radna mjesta i održe poslovi.

"Čim je objavljen drugi paket mjera HUP je od Vlade zatražio razumijevanje prema svim mikro i malim poduzetnicima koji su zbog prestanka poslovanja ili velikih teškoća bili primorani otpustiti radnike", kazao je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Smatra da potez izvršne vlasti znači povratak radnika na svoja radna mjesta, ponovno pokretanje poslovanja i vjeru da se kriza može brže premostiti.

"Ova kriza uči nas koliko je važno čuvati vlastitu proizvodnju, razvijati i ulagati u vlastito znanje i vlastite resurse", kazao je Majetić.

Iz HUP-a u priopćenju navode kako se detaljnije informacije o korištenju potpora očekuju početkom tjedna po završetku sjednice i odlukama HZZ-a.

Vlada je u četvrtak usvojila travanjski paket mjera pomoći gospodarstvu među kojima je ona da se u postojećoj mjeri o isplati minimalne plaće od 3.250 kuna, koju već koristi 65.000 tvrtki za 400.000 radnika za ožujak, za travanj i svibanj iznos podigne na 4.000 kuna neto po radniku. 

Ujedno, država će preuzeti teret plaćanja doprinosa, što na 4.000 kuna neto iznosi još otprilike 1.460 kuna, dakle ukupno 5.460 kuna.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa