Obavijesti

News

Komentari 59

'Hvala Hrvati': Sirijka je rodila Muhameda Hrvoja u Sl. Brodu

'Hvala Hrvati': Sirijka je rodila Muhameda Hrvoja u Sl. Brodu
6

Porod je prošao dobro. Beba je teška 2850 grama, duga 50 centimetara i treće je dijete u obitelji. Obitelj iz sirijskog Alepa će nakon oporavka majke krenuti na svoje konačno odredište - u Njemačku...

VIDEO

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u ponedjeljak oko 11 sati rodila je Sirijka Fatma Kadro (38). Rodila je dječaka kojemu je dala ime Muhamed Hrvoje, beba je teška 2850 grama, duga 50 centimetara i treće je dijete u obitelji. 

– Prije mjesec i pol dana pobjegli smo iz Alepa, prešli smo u Tursku iz koje smo prešli u Grčku gdje smo bili 12 dana prije nego smo nastavili put za zapadnu Europu. Cilj nam je stići u Njemačku gdje ćemo tražiti azil. 

POGLEDAJTE VIDEO: Novorođenče nazvali Hrvoje

Pokretanje videa...

01:22

Prošli smo težak put sve do Hrvatske, s dvoje male djece i suprugom koja je bila osmom mjesecu trudnoće. Znali smo da će se poroditi do Njemačke i drago nam je što se to dogodilo u Hrvatskoj – rekao je Ali Kadro otac djeteta. 

– Oni su u kamp stigli vlakom u ponedjeljak ujutro oko šest sati, nakon dva ili tri sata Fatma je dobila prve trudove i prevezli su je u bolnicu gdje je u 10.50 rodila zdravog dječaka. Ali je bio presretan i pitao nas je možemo li mu predložiti nekoliko imena vezanih za Hrvatsku. 

Između nekoliko odlučio se za ime Hrvoje, rekao nam je da se on i njegova supruga na taj način žele zahvaliti hrvatskom narodu zbog svega što su učinili za njih i njihove sunarodnjake – rekla je jedna od volonterki Crvenog križa. Muhamed Hrvoje je drugo dijete koje je dobilo ime po Hrvatskoj. Prije desetak dana rođena je djevojčica kojoj su roditelji dali ime Kroacija. 

- Porod je prošao dobro – rekla je Fatma dok pogledom prelazi s tek rođenog na svoja dva starija sina. Dječaci stari 10 i 7 gdina ne znaju je li bi prije pogledali i pomilovali brata ili zagrlili majku. Sve ono što su zadnjih dana proživjeli, zamijenila je radost zbog prinove. U Slavonskom Brodu ostati će sve dok se Fatma ne oporavi i onda će krenuti dalje prema Njemačkoj.  

– Tamo imam brata i sestru, po stuci sam frizer i nadam se da ću odmah dobiti posao te da ćemo djeci osigurati bolje uvjete za život i školovanje. Možda jednog dana naše četvrto dijete bude curica – nasmijao se Ali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi