Obavijesti

News

Komentari 39

'Hvala na ručku'. Plenkovićeva besramna samohvala pokazuje da ipak nema besplatnog ručka

'Hvala na ručku'. Plenkovićeva besramna samohvala pokazuje da ipak nema besplatnog ručka

Premijer se jučer u Saboru pohvalio da mu je jedna curica zahvalila na besplatnom ručku u školama, iako curica nije znala da je netko taj ručak morao platiti, a to nije bio Andrej Plenković. On će to naplatiti na izborima.

VIDEO

"Meni je jedna draga i simpatična curica iz Slavonskog Broda na Interliberu prišla, slikala se i dobacila, kaže ona meni: 'Hvala na ručku'", izjavio je jučer premijer Andrej Plenković u Hrvatskom saboru, pa ponovio to još jednom: "Hvala na ručku".

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Plenković curica na Interliberu 00:40

Nažalost, ova njemu draga i simpatična curica nije mogla znati da nema besplatnog ručka. Netko je taj njezin ručak morao platiti. A to nije bio Andrej Plenković. Već njezini roditelji koji pune proračun.

I nije draga i simpatična curica znala da nije premijer Plenković onaj kome bi se trebala zahvaliti. Već su to profesorice Pravnog fakulteta u Zagrebu koje su pune dvije godine gurale projekt besplatnih obroka u hrvatskim školama.  

I naravno, to su porezni obveznici koji su napunili državni proračun.

Demagogija i samopromocija

Pa time omogućili Plenkoviću da njihovim novcem plati ručak njihovoj djeci, ali da onda premijer tu činjenicu iskoristi za populističku i demagošku samopromociju. 

"To znači", dodao je jučer premijer, "da ta djeca nisu imala prije besplatan ručak u svojoj školi i da vide razliku. To je dosta bitno imati na umu".

I treba imati na umu da se nije Plenković sjetio dati im besplatan ručak u školi. I da nije Plenković iz svog džepa izvukao 300 milijuna kuna. Kao i da nije ovo prvi puta da HDZ gradi kampanju na djeci. Samo što je ovo bilo ispod razine čak i jednog predsjednika HDZ-a, a kamoli uglađenog europejca kao što je to Plenković.

Ali očito očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere pa se premijer hvata svake, pa i najmanje, ciglice koju bi ugradio u svoju predizbornu kampanju. Bilo je samo pitanje vremena kad će školske obroke izvući u kampanji.

Vučićevski potez

Još gore, Plenković je jučer u Hrvatskom saboru otkrio da nije pronašao način kako bi država financirala besplatne obroke u školama u interesu te djece, već da bi dobio zahvalu te djece te (navodnu) izjavu jedne "njemu drage i simpatične curice" iskoristio za besramnu političku promociju.

Toga se ne bi sjetio ni Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije nedavno je doručkovao sa svojim ministrima majonezu i parizer, nakon što je pred javnosti vadio prehrambene artikle iz košarice i hvalio se njihovim pojeftinjenjem. A njegov kolega iz HDZ-a hvali se da je hrvatskoj djeci platio ručak.

VIDEO Plenković o obrocima u školi: Kaže meni draga curica na Interliberu 'hvala na ručku'
VIDEO Plenković o obrocima u školi: Kaže meni draga curica na Interliberu 'hvala na ručku'

Zašto tek sada?

Nije, doduše, Plenković objasnio zašto se toga nisu on i njegova stranka sjetili ranije, prije nego što su profesorice godinama obijale pragove državnih ministarstava i institucija i nudile gotov projekt, kao što nije objasnio zašto toliko hrvatske djece jedini topli obrok dobiju upravo u njihovim školama, a ne kod kuće.

Umjesto toga, iskoristio je jednu "njemu dragu i simpatičnu curicu" kako bi se reklamirao na projektu koji nije njegov i na sredstvima koje nije izvadio iz vlastitog džepa.

Takva vrsta političkog parazitiranja dugo nije viđena u javnom životu, pa ni od HDZ-ovaca, koji su dosad uzurpirali domoljublje, hrvatstvo, Domovinski rat, državne projekte, sve interesne skupine koje potplaćuje u predizbornom proračunu, a sada se njihov lider dohvatio gladne djece u školama.

U HDZ-ovoj državi, to je poznato svima osim najmlađima, dragim i simpatičnim curicama, nema besplatnog ručka.

Sve to dođe na naplatu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa