News

Komentari 56

HZJZ objavio: Evo kojih mjera se trebaju pridržavati frizeri

HZJZ objavio: Evo kojih mjera se trebaju pridržavati frizeri

U salonima je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metara između svih osoba koje se u jednom trenutku nalaze u prostoru izuzev klijenta i djelatnika, jedna je od mjera

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad frizerskih salona i brijačnica u narednom periodu. 

Vidljive obavijesti

Za sve djelatnike i klijente prije ili neposredno nakon ulaska, na vidljivom mjestu, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i osigurati dostupnost dozatora za dezinfekciju ruku

Dezinficijens

U prostorima čekaonice, odnosno ulaznim prostorima, pultovima za obavljanje plaćanja usluga te u radnom prostoru nužno je na raspolaganje postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 posto)

Čekaonice

Sjedeća mjesta u prostoru za čekanje rasporediti tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti, odnosno na minimalnim razmacima od 1 odrasle osobe koje su u salonu u pratnji malodobnog klijenta ako iz bilo kojeg razloga ne mogu čekati izvan prostora salona. Svi ostali klijenti koji dođu radi usluge čekaju svoj red izvan salona.

POGLEDAJTE VIDEO: Pokušali se doma ošišati sami 

Zaštitne pregrade

U dijelovima salona preporučuje se postavljanje zaštitne pregrade od pleksiglasa ili pogodnog za redoviti čišćenje i dezinfekciju

Fizičko distanciranje

U salonima je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metara između svih osoba koje se u jednom trenutku nalaze u prostoru izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge.

Označivanje

Pri tome treba osigurati adekvatan prostor za kretanje. Putevi kojima se ljudi kreću unutar salona poželjno je označiti.

Papirnate maramice i jednokratni materijal

Treba osigurati dostatnu količinu papirnatih maramica i ostalih jednokratnih materijala, opreme, sredstava za čišćenje, pranje i dezinfekciju. 

Više mjera pročitajte OVDJE

Najčitaniji članci